(С) 50 милиона освободен?

eva.bg 24 February 2018

Докато холивудският продуцент, изпаднал в тотална немилост, Харви Уайнстийн, се лекува от пристрастеността си към секса, огромното му имущество се топи със скоростта на светлината. Според най-прости изчисления до момента той е загубил поне 50 млн. долара. Да му видим сметката:

Първо – според слуховете той се „лекува” в намиращата се в Аризона The Meadows, eдна от най-луксозните рехабилитационни клиники, където плаща минимум 1000 долара на ден само за терапията.

Второ – според британският таблоид Daily Mailтой е наел кризисен PR екип за минимум 50 хил. долара на месец.

Трето – над главата му като дамоклев меч виси опасността всички 80 жени, обвинили го официално в сексуален тормоз, да заведат дела срещу него, което би означавало той да плаща поне 1 млн. месечно за съдбени разходи.

Четвърто – точно сега съпругата му Джорджина Чапман, възмутена от отвратителното поведение на мъжа си, за което тя ама изобщо не подозирала, реши да му поиска развод – разбира се, съвсем не безвъзмездно. Не е ясно каква е сумата зад бракоразводната сделка, но говорител на Уайнстийн заяви, че „всичко с г-жа Чапман е уредено”. Според някои става въпрос за между 15 и 20 млн. долара. Затова пък предишната г-жа Уайнстийн –  Ив Чилтън, с която продуцентът се развежда през 2004 г. - поиска да бъде предварително обезщетена с 5 млн. долара в случай, че Уайнстийн не бъде в състояние да й плаща договорената издръжка за двете им общи деца в следващите години. Колко предвидливо! Съдът обаче не уважи искането й.

Пето – Харви и скорошната му бивша съпруга Джорджина се принудиха да се разделят с два разкошни имота на стойност 26 милиона долара (това, както се досещате, се брои за загуба, не за печалба).

Шесто – източници, близки до продуцента, твърдят, че той посещава най-скъпите лайф коуч и хипнотерапевт в Холивуд и за тази терапия също отиват средно по 300-400 долара общо на сеанс.

Освен това по нищо не личи Уайнстийн да живее като отшелник и да се е отказал от луксозните ресторанти, хотели и другите удоволствия. Той продължава да отхвърля всички обвинения, както за сексуален тормоз, така и за това, че е коригирал професионалното си отношение към който и да е в зависимост от това как човекът срещу него е отговарял на похотливите му предложения.

Народът на Холивуд срещу Харви Уайнстийн! Сагата продължава.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР