Взима си почивка от киното, за да се занимава с политика

eva.bg 18 February 2018

Снимка: getty images

Дженифър Лорънс ще си вземе едногодишна почивка от киното, за да се посвети на новата си цел - въвличане на младите хора в политиката. 27-годишната актриса иска да фокусира цялата си енергия за работа с благотворителната организация Represent.Us, която помага на младежите да се запознават с местните политически проблеми и да взимат участие в решаването им.

„Тази организация помага за борбата с корупцията и за прокарването на закони, които да я предотвратят и да оправят демокрацията ни,“ сподели тя пред Entertainment Tonight.

Лорънс никога не е била безразлична към политиката. През януари взе участие в Women's March, където от трибуната призова за защита на правата на жените и за равно заплащане. Преди това говори пред група студенти, в Университета в Кливланд, за това колко е важно да взимат отношение по политическите въпроси и да се интересуват от благотворителност.

„Политическата ми страст се превърна почти в мания. Не смятам, че има някой, който е напълно удовлетворен с живота си, но в мига, в който уредите дома си и личния си живот, поглеждате света около вас и си мислите – как да го поправя. Какво мога да направя?“ обяснява актрисата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР