Кристиян Чифи: Промяната прави живота по-вълнуващ

Вижте какво сподели известният италиански коафьор за тенденциите при косите, важните бюти ритуали и естествения път към красотата

eva.bg 19 February 2018

Кристиян Чифи

Снимка: Matrix

Все повече мислим за природата и как ние влияем на случващото се около нас. Стараем се да живеем здравословно и екосъобразно, да рециклираме, да не замърсяваме, да се храним с био продукти, да носим „устойчива“ мода. Съвсем естествено е да искаме да използваме и натурална козметика в грижата за красотата си.

Знаейки, че природата има най-точните отговори на нуждите на всеки тип коса, Matrix създават Biolage R.A.W. - продукти с между 70 и 100% естествен произход на съставките. Опаковките им са произведени от рециклирани бутилки, формулите им са 99% биоразградими, безопасни са за околната среда и гарантират отлични професионални резултати.

Кристиян Чифи е един от първите фризьори в Италия, които приемат Biolage R.A.W. за своя философия. Изключително харизматичен и грабващ вниманието, той е любим коафьор на много от известните италиански звезди. Има 30 години опит, 2 салона и екип от 16 човека, а истинската му страст са обученията, представянията и голямата сцена. Кристиян Чифи пристига в България по покана на Matrix България, които ще представят официално продуктите Biolage R.A.W. на 23 февруари в София. Вижте какво сподели той пред EVA:

Какви са топ тенденциите в косите за пролетта? 

Модата за пролет/лято 2018 г. се откроява с едно основно правило – здрава коса! Красотата на косата всъщност е пропорционална на това колко красиви и здрави сте вие. Можем да допълним индивидуалността в косата с цветни нюанси за по-смелите. Топ тенденцията? Вълнообразни извивки с леки докосвания на лилаво и розово по дължината.

Има ли стъпка, от бюти ритуала, която не трябва да пропускаме?

Както кожата, така и косата трябва да бъде поглезена. Измиването й с правилните продукти, всекидневното хидратиране и подхранване са важни моменти в ритуала на всяка жена. Това, което винаги препоръчам на моите клиенти, е да масажират скалпа си всяка вечер. Грижата е полезна за стимулирането на микроциркулацията.

Кога е време за промяна в прическата или в продуктите, с които я обгрижваме? 

Промяната прави живота по-вълнуващ! Може да го правите толкова често, колкото искате, без да прекалявате с трансформациите. Винаги препоръчвам на клиентите ми да променят детайлите в косата повече от дължината или цвета й. Пример? Извивката в краищата на косата ще ви направи различни за една вечер… Или краища с цвят акварел ще създаде различенa визия на косата за 15-20 дни, без да я съсипе.

Продуктите за коса могат да се променят по-често, отколкото мислите. Искате обем? Блясък или различна текстура? Променете шампоана и балсама си, за да постигнете винаги различни и уникални резултати.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР