Дзен и неангажиращо усещане за стил

Японски минималистичен дизайн и смирена грация в колекцията H&M Studio пролет/лято 2018, която ще бъде представена по време на парижката седмица на модата

15 February 2018

Снимка: H&M

Колекцията H&M Studio пролет/лято 2018 за жени и мъже ще бъде представена в Париж, в Музея за декоративни изкуства (Musée des Arts Décoratifs), по време на Седмицата на модата. Форматът “see now, buy now” продължава след дебюта му през миналия пролетен сезон. Колекцията ще бъде достъпна за пазаруване hm.com на 28 февруари веднага след модното шоу, както и в избрани магазини от 1 март. В България ще бъде налична както онлайн, така и в магазин H&M на бул. „Витоша“ 6.

Вдъхновени от японския минималистичен дизайн и смирена грация и дамските, и мъжките визии се открояват със семпли и изчистени силуети, с препратки към утилитарното облекло и носят неангажиращото усещане за стил. Издължен силует и съчетанията на графични принтове под формата на дълги рокли, леки туники, носени върху панталони, широки плетива и фини детайли са фокус при дамите. Мъжката част от колекцията залага на преработени елементи на класическия гардероб като сакото с двуредово закопчаване, съчетано с панталон с дълбоки басти, широки плетива и неутрална цветова палитра с акцент върху изработката.

„H&M Studio пролет-лято 2018 празнува жизнеността на жената – коментира Пернила Волфарт, главен дизайнер и артистичен директор на H&M. – От основните цветове през лекото движение на тъканите и силуетите до силните принтове – колекцията заявява афинитет към градската среда с лек намек за блясък. И все пак се усеща и копнеж по природата, както и по един по-непретенциозен начин на живот. Можем да имаме и двете, разбира се – това е красотата на съвременния начин на живот.“

H&M ще бъде и основен спонсор на мащабна изложба, посветена на Япония, в Музея за декоративни изкуства в Париж. Изложбата ще отвори врати по-късно през годината, изследвайки 150 години на културен обмен между Франция и Япония и фокусирайки се върху влиянието на Япония над западната култура.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР