Ума Търман за аферата Уайнстийн

Изнасиленa, подложена на сексуални посегателства и насилена да катастрофира против волята й - Ума Търман признава, че е преживяла всичко това по време на снимките на Kill Bill и Pulp Fiction пред в. Ню Йорк Таймс. Нови свидетелства в аферата Уайнстийн

04 February 2018

Тарантино, Търман и Уейнстийн

В дълга статия, излязла във в. "Ню Йорк Таймс" вчера, Ума Търман се изповядва като поредната жертва на сексуално насилие от холивудския продуцент Харви Уайнстийн, изпълнителен продуцент на Kill Bill и Pulp Fiction. След големия успех на филма Pulp Fiction Уайнстийн я кани в парижки хотел да обсъдят следващ сценарий, завежда я в парна баня и се съблича пред нея. Епизодът приключва със заявлението от нейна страна, че това, което Уайнстийн прави, е абсурдно. След известно време обаче получава покана за среща в лондонски хотел, отново за разговор по проекти. Продуцентът я събаря на леглото в стаята си. "Той опита да свърши и направи всякакви неприятни неща... - споделя актрисата. - Аз правех всичко възможно, за да поема контрола върху ситуацията." На следващия ден Ума получава букет от 26 жълти рози с изцапана бележка "Имаш много добри инстинкти." Търман прави опит да поговори с продуцента. Казва му, че действайки по този начин, би загубил кариерата, семейството и репутацията си. В отговор Уайнстийн заплашва нейната кариера, а потърсен за коментар, признава, че е бил изкушен да спи с госпожица Търман в Англия, след като е възприел погрешно поведението й в Париж. И след това веднага се е извинил, твърди той.

Ума Търман продължава разказа си пред Ню Йорк Таймс, споделя, че е предупредила неколкократно Куентин Тарантино за инцидентите с Уайнстийн. Накрая през 2001 г. по време на Фестивала в Кан режисьорът е говорил с продуцента, който й се е извинил, за което извинение става въпрос в изявлението му.

Актрисата се изповядва и за един ужасен за нея момент по време на снимките на Kill Bill, за който тя е много сърдита на Куентин Тарантино. Оказва се, че той я е накарал насила да кара стар кабриолет със скорост 65 км/ч върху песъчлив път, ограден с палми, нещо, което Търман не се е чувствала способна да направи. В резултат на това изгубила контрол върху управлението на автомобила и катастрофирала. Все още има болки във врата и коленете си след тази катастрофа. Обидена е най-много от поведението на Тарантино и Уайнстийн след катастрофата, в която не само че е била ранена, но й са й отказали достъп до филмирания кадър заради нейния отказ да подпише договор за освобождаване на компанията на Уайнстийн Miramax от отговорност. Едва 15 години по-късно Тарантино й предоставя кадрите, който Ню Йорк Таймс разпространява и могат да бъдат видени и в канала youtube:

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР