Как да забавим хода на времето

Какво да направим за стягане на кожата, доколко важни са фитнесът и храната, какви са новите методи и технологии - попитахме д-р Валентина Трачева от Лазерен център Body Aesthetics

01 February 2018

 

Д-р Валентина Трачева е лекар по дентална медицина, посветен в цялостната грижа за естетическия вид на кожата, тялото и лицето. Тя е майка на две деца, което я кара да търси начин да създаде перфектното място за активни жени – работещи майки, които искат да изглеждат и да се чувстват добре в своята кожа, Ето защо д-р Трачева събира край себе си не просто екип от професионалисти с медицинско образование, а истински съмишленици. Тя е в основата на семейния бизнес Body Aesthetics.

Доктор Трачева, какви са признаците на стареене при жените?

Процесът на стареене на кожата е неизбежен, това плаши всяка жена. В крaя на 20-те и началото на 30-те си години повечето дами започват да се вълнуват много повече кои са факторите, които влияят на този процес, какво може да го ускори или забави. Част от тези фактори не зависят от нас – като естествените процеси на стареене на организма, генетичната обремененост, околната среда. Но има и такива, които са в наше владение - начин на живот, вредни навици като пушене и употреба на алкохол, хранителните навици и предпочитания, лошата хигиена, неправилните грижи, стреса, липсата на витамини. Така при някои жени се забелязва преждевременно стареене още в 20-те години от живота им, докато при други признаците започват да личат ясно едва към 60-те. Ако всичко следва нормалния си ход, обикновено промените настъпват в следната последователност:

20+ периодът на първите мимически бръчки върху челото, в ъгълчетата на устата, и около очите – тип „пачи крак“, често мелазма или потъмняване на кожата в областта на бузите като резултат от комбинацията между слънчево излагане, бременност и хормонални промени.

30+ през това десетилетие започва да става видима загубатa на свежест и блясък, по-забележими и дълбоки стават мимическите бръчки, честото излагане на слънце вече е довело до пигментни петна, някои дами страдат и от разширени капиляри.

40+ Драстична e промяната в количеството мазнини и хиалуронова киселина, които кожата произвежда, тя става по-суха и по-груба, губи еластичност, отпуска се поклепачите и бузите, изтънява епидермисът. Клетъчната регенерация се забавя, тенът губи сияйността си, особено при пушачите, засилват се бръчките и хиперпигментацията.

50+ Започва разграждане на еластина и колагена, рязко отпускане на кожата, мазнините се разграждат по-бързо, което прави кожата по-прозрачна, по-тънка и по-бледа, идва ред на старчески петна, хормоналните промени предизвикват изсушаване, задълбочават се бръчките.

Можем ли да стегнем кожата с фитнес?

Не. Това е краткият ми отговор, а ето и обяснението. Упражненията, фитнесът, движението, спортът са ключови за здравето и добрия външен вид. Те стягат мускулатурата, помагат за намаляване на теглото и поддържането му в здравословните граници. Подобряват метаболизма на кожата, спомагат за чистия й вид и за доброто й здраве, те забавят процесите на стареене. Но все пак нямат отношение към синтеза на колаген и еластин, които постепенно и съвсем естествено за организма намаляват с напредването на възрастта. Tова се отразява върху качеството и вида на кожата в много голяма степен.

Как влияе храната и начинът на живот на остаряването на кожата?

Кожата е най-големият отделителен орган в човешкия организъм и е доста натоварена с работа в нашето съвремие. Модерна е темата за замърсения въздух на София – градския начин на живот, цигарения дим при активното и пасивно пушене, слънцето, постоянният контакт на кожата със замърсяванията oт автомобилни изгорели газове, азотни окиси, озон, фини частици – всичко това води до все по-често срещаните реакции на повишена чувствителност, дразнене, aлергии,зачервяване, сухота, парене, сърбеж и обриви по кожата. Не стига всичко това, а съвременният човек “цапа” кожата и отвътре, като съставя дневното си меню основно от пакетирана храна – това означава свръхконсумация на консерванти, вредни мазнини, захар, бяло брашно, набухватели, ароматизатори и т.н. Добавете стреса, обездвижването, липсата на фибри в храната, занижен прием на плодове, зеленчуци и вода и завишен на захарни напитки с оцветители, тестени изделия и кофеин и ще разберете какво води до хормонален дисбаланс, акне, болнав вид и ранна загуба на еластичност на кожата.

Как можем да забавим хода на времето?

Винаги първо бих препоръчала режим на детоксикация със сурови плодове, ядки и зеленчуци, чай и вода, а после всяка процедура. Отвътре навън. Не съм привърженик на драстичните инвазивни процедури, защото съм виждала прекрасните, наистина вълшебни резултати, които балансираното хранене, движение и добра грижа за кожата дават.

Какво означава добра грижа: никога не си лягайте с грим, пазете се от слънцето с добра козметика, избирайте с внимание подходящи продукти и процедури, които почистват, ексфолират, “хранят” и хидратират кожата и които я стимулират сама да подобрява вида си.

Как да стегнем кожата? Кои са новите методи и технологии?

В цялото това ежедневно бързане днес не е рядкост вариацията в теглото, която непременно се отразява и върху кожата. При рязко отслабване или след бременност се появява проблемът отпусната кожа. Има различни качествени продукти и терапии, които повлияват добре състоянието на кожата, но те действат само повърхностно. Тук на помощ идват новите технологии, защото на съвременните модерни и упорити вредители трябва да се противостои със съвременни методи и терапии, безвредни, разбира се. Vela shape III е апарат който предлага качествено решение на този проблем.

Предимствата на Vela shape III?

Технологията Velashape e с над 10 години опит в областта на медицинските естетика, десетки клинични проучвания и повече от 5 милиона процедури. Това е най-известната неинвазивна процедура в света за премахване на целулита и стягане на кожата. Най-новият модел VelaShape III използва патентована Elos технология, като съчетава двуполюсна радио честота RF, затопляща в дълбочина до 15 мм, инфрачервена светлина IR, която нагрява тъканта до 3 мм, и вакуум, който осигурява точна доставка на енергия. Терапевтичната температура се достига много бързо – 40-45 градуса в третираната зона. Комбинацията води до цялостно стягане и подобрение на структурата и текстурата на кожата. Намалява целулитът, при много жени (в зависимост от състоянието на целулита) проблемът се решава още с първата процедура. Само Velashape III в световен мащаб доказано прави това. Клинични резултати показват намаляване на обиколката с 1-3 см. след само една терапияи 97% от дамите са удовлетворени от процедурата. Най-примамлив е може би позитивният страничен ефект от този тип ефективно загряване и вакуум – стимулира се растежа на нови и по-качествени колаген и еластин, което води до цялостно подобряване на текстурата на кожата. Клиентите обикновено виждат ясно изразено подобрение в няколко сесии на терапии – редуциране на обиколки, премахване на целулита – изглаждане на кожата, подобряване качеството и видимо прибиране.

Имат ли дамите любима процедура?

Притесненията на дамите в по-зряла възраст от често срещания проблем с двойната брадичка и увисването на кожата на ръцете много често ги отвеждат на хирургическата маса. За тези обаче, които не желаят такава драстична мярка или се страхуват от резултата, Velashape III е дългоочакваното решение.

Жените няма нужда да крият възрастта си. Могат просто да изглеждат страхотно за възрастта си и да се чувстват добре в своята собствена кожа.

1 КОМЕНТАР
1
Yoana Valchanova
14 February 2018, 22:45

Може ли да обясните, защо Velashape III
Другите апарати с радиочестота не вършат ли същата работа

ТВОЯТ КОМЕНТАР