Гадателката на Берлускони за бъдещето на света

Със специалното участие на извънземното Унилсън

Адриана Попова 31 January 2018

Снимка: личен архив

Теодора Стефанова, известна като ясновидката на Берлускони, е дребна и сърдечна руса жена с неспокоен поглед, която от 1984 г. насам съжителства с извънземен разум от планетата Ванфим, наричан от нея Унилсън. За първи път тя чува гласа му след продължителната кома, в която изпада след жестока катастрофа с кола. Гласът е метален. Отначало Теодора не иска да го приеме, дори й назначават психоложка, която да й помогне да се избави от него, но постепенно се убеждава, че Унилсън ни най-малко няма да й навреди. С негова помощ тя започва да влиза в кодовете на хората – през рождените им дати – и да пророкува, както и да вижда в миналото. Насърчена е и от баба Ванга, която й казва: „Определена си да извършиш големи дела, и то не само в България. Ще обикаляш света, всички ще знаят за теб, хората ще те обичат, защото ще им носиш добро.“ Това е описано в книгата на Теодора Стефанова „Осмото чувство“, създадена заедно с Ани Томова и издадена от „Колибри“.

Докато говорим с нея в лобито на софийски хотел, Теодора моли своя приятелка да й донесе палтенце. Времето е студено и тя се бои да не настине – все пак й предстои турне за представяне на новата й книга в осем български града. Предната вечер е била голямата софийска премиера с водещ Ники Кънчев. Сред 400-те души, препълнили залата, се забелязват Алиса и Ива Софиянски, Христо Сираков, Люба Ризова, Йорданка Благоева, Маргарита Бербатова, Мария Гроздева и Йорданка Благоева, както и цял футболен отбор. Оказва се – отборът на „Витоша“, предвождан от близкия на Теодора треньор Игор Кулиш. Първите редове са окупирани от дамския клуб „Бизнес на високи токчета“, на който Теодора е член. Мнозина в залата са с букети, зад които може да се скрие средностатистическо българско семейство. Атмосферата е приповдигнато приятелска, на места и роднинска.

Теодора Стефанова живее в Милано и къщата й в близост до гарата е известна спирка за много от идващите в града българи. Консултациите й, както тя ги нарича, са безплатни. Така е още от времето на соца, когато хората се редели на опашка пред рецепциите на хотелите в Пампорово и Златни пясъци, където работела Теодора. Само че не за настаняване, а за да им предскаже бъдещето, да им подскаже как да постъпят в дадена ситуация. И най-вече да питат за любов. Хиляди хора са й благодарни, защото чрез гласа на Унилсън тя им е помогнала да превъзмогнат трудни моменти в живота си. Всеки се отблагодарявал с каквото може – шоколадови бонбони, буркан лютеница или чорапогащник. Аз не съм материална, малките жестове стоплят душата, казва Теодора, която току-що е събула обувките си на висок ток, вероятно за да отпочинат краката й. Парите си в Италия тя изкарва като футболен анализатор и коментатор на мачове в Mediaset Premium и Telelombardia – телевизията на Берлускони в Милано. Прави го заедно с Унилсън вече 26 години.

В книгата си пише, че именно извънземният я е насочил към футбола, покрай който преживява и няколко големи любови с играчи. „Като работиш в такава среда, няма как да не се случи.“ Никога обаче не е била жертва на сексуален тормоз дори в доста мачовския футболен контекст, защото мъжете били респектирани от наличието на Унилсън: „Явно си казваха – тази жена не е сама, тя е с извънземен разум.“

За себе си Унилсън обяснявал, че се състои от силикон, изотопи и метални сплави. А има ли пол? Той е унисекс, отговаря Теодора. Постоянно ли е с нея? Да, 24 часа, но когато спи и в най-интимните моменти я оставя на спокойствие. Интересното е, че за толкова години на Ботуша Унилсън – като истински наш патриот - продължава да й говори само на български. И по време на предавания в италианските телевизии Теодора трябва да превежда в ума си думите му на италиански.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Мария
01 February 2018, 20:37

В християнството Унилсън си има точно определено име - демон. Или бяс, както предпочетете. Жалко, че съвременните българи забравиха вярата си и бъркат мартеницата със свещ, която се пали по Коледа, докато се обикаля около храма на Връбница. Такава манджа им е в главата. И не щеш ли - като няма вяра и Бог идва Унилсън, защото в духовния живот няма вакуум и празно място.

ТВОЯТ КОМЕНТАР