Полезни съвети за грима при жените над 40

11 January 2018

Всички знаем, че за всяка възраст гримът и грижите за кожата са различни. Особено внимание трябва да се обърне на грима след 40, когато кожата на лицето става по-суха, тенът губи от младежката си свежест, а погледът не е така отворен и изразителен. Едно от най-важните неща е да имате нов подход към основата, именно защото кожата е по-суха и изисква да я подготвим с повече внимание.

Преди да започнете да нанасяте грима, погрижете се да овлажните лицето в дълбочина. Намерете хидратиращ крем, с който да усещате кожата си успокоена и да нямате усещане за опъване. Друг полезен съвет е да изпробвайте праймър, ако досега не сте го правили. Тези продукти заглаждат кожата и правят порите по-малко видими. А има и такива с фини озаряващи частици, с които лицето изглежда по-сияйно.

По отношение на фон дьо тена има един много важен детайл – ако е от по-плътните и тежките, се събира във фините линии по лицето и ги подчертава. Затова изберете лека, течна формула с овлажняващ ефект, която ще “напои” кожата ви и няма да подчертава линиите, причинени от сухота. Нанасяйте го в малко количество за по-фино и естествено покритие.

Съвети относно червилото, веждите и клепачите при грима на жените над 40 години, може да откриете тук.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР