Сурва, сурва, сурова торта

Съставките са семпли и достъпни, прави се лесно, а вкусът... преценете сами, но насладата е гарантирана

Мануела Панайотова 07 януари 2018

Снимка: Мануела Панайотова

Обичам десерти, който са фини, носят наслада и предизвикват фантазията. Започвам годината с предложение за един интересен и много изкусителен сладкиш - сурова шоколадова торта. Съставките са семпли и достъпни, прави се лесно, а вкусът... e, може да преувеличавам, но няма да сбъркам, ако го сравня с този на торта Гараш. Преценете сами, но насладата е гарантирана.

Използвах 400 г фурми, 85 г бадемов тахан, 60 г кокосово масло (разтопено), 50 г сурово какао на прах, кора от 2 портокала, 50 г шоколад (разтопен), препечени бадеми, сол.

Как я направих: Премахнах костилките на фурмите, залях с вряла вода и оставих да престоят за 10 минути докато омекнат. Изцедих водата. Прехвърлих ги в блендер, смесих с тахан и смлях до гладка маса. Добавих кокосово масло, какао и портокалова кора. Отново блендирах. Изсипах сместа в малка (18 см) кръгла форма, облицована с незалепваща хартия. Разтопих шоколад и с помощта на лъжица напръсках повърхността. Подредих бадемите, поръсих с едра сол и оставих във фризера за 1 час.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР