Под елхата

Коледен wish list - седем пъти падни, осем пъти стани като Дарума

Ирина Иванова 18 December 2017

За едно бебе/ Кротка, светеща лисичка на Sephora, която да пази съня на все още съвсем малката дъщеря на мой приятел, въпреки че доколкото познавам приятеля си, той лично ще спи пред вратата й, докато стане поне на 18.

За сестра ми/ Най-новият парфюм на френската марка Annick Goutal има екстравагантен, нощен, див аромат с основа от ванилия, бял мускус, черен пипер и така нататък, но по-важното е, че с негова помощ смятам да „освободя“ сестра ми от оковите на нежните, леки и невинни парфюми и да й покажа коя е тя всъщност.

За Мира/ Преди да замине за Америка преди 15-ина години, „моята Мира“ и аз споделяхме животите си в продължение на пет студентски години. И въпреки че сега тя си идва от дъжд на вятър, когато се видим, чуем или си пишем, разбираме, че нищо не се е променило, дори ние самите, но най-вече нашето приятелство. Понеже моята Мира преживя тъжно събитие през тази година, ще й изпратя за Коледа тази вълшебна коледна чаша на Rentier Schatten – да й стопли сърцето! Защото и най-черната нощ носи в себе си поне малко злато и светлина.

За Иван/ Два билета за голямата изложба на творби на Микеланджело Буонароти, която бе открита в края на ноември в музея Метрополитън в Ню Йорк и ще продължи до 18 февруари 2018. Сега остава да купя самолетните билети. А ще спим на някоя пейка в Сентръл Парк, измислила съм го. Микеланджело, Метрополитън, Ню Йорк, идваме! Ако пък този план не проработи – и Иван като мен ще получи кукла Дарума, за да си й рисува едно око и да чака.

За любимия/ Кой прекарва най-много време в съпружеското ни ложе? Кучето, естествено. Забелязала съм, че от толкова излежаване в леглото нашият любим Рики е развил специално отношение към материята на спалното бельо. Определено предпочита суров лен или сатениран памук и ако случайно му се наложи да прекара целодневния си сън в нещо по-обикновено, тутакси прави кисела физиономия. Затова за тази Коледа ще получи комплект ужасно красиви чаршафи и завивки на Zara Still Life, в които просто съм влюбена. Дано и ние успеем да ги опитаме все пак.

За мен/ За японската кукла Дарума разбрах от тату художника Петя Евлогиева, която ми каза, че много хора си я татуират. Видях обаче, че можеш да си поръчаш истинска такава кукла по интернет. Дарума на пръв поглед е доста страшна, защото когато си я купиш, тя е без очи. От теб се иска да си намислиш едно силно желание и да й нарисуваш едното око. След което трябва да чакаш. Когато желанието ти се сбъдне, й рисуваш и другото око. Подарява се по традиция около Нова година, а с нея върви и пожеланието: Седем пъти падни, осем пъти стани като Дарума.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР