Ето го Бандерас като Пикасо

eva.bg 12 December 2017

Вторият сезон на номинирания за „Еми“ сериал Геният“ ще е за Пикасо и вече имаме първи кадри на Антонио Бандерас в ролята на известния художник. National Geographic и Fox 21 Television Studios заедно с Imagine Television обявиха и основния актьорски състав, който ще се присъедини към него. Това са: Алекс Рич („GLOW“, „Истински детектив“), който ще играе младия Пикасо; Клеманс Поеси („Хари Потър и Огненият бокал“, „В Брюж“) в ролята на Франсоаз Жило, френска художничка и авторка на бестселъри, която има две деца от десетгодишна си връзка с Пикасо; Себастиан Роше („Човекът във високия замък“) в ролята на Емил Жило, тираничният баща на Франсоаз; Робърт Шийън („Fortitude“, „Особняци“) в ролята на Карлос Касагемас, испански студент по изкуство и поет, един от най-близките приятели на Пикасо; Попи Делевин („Kingsman: Златният кръг“, „Крал Артур: Легендата за меча“) в ролята на Мария-Тереза Валтер, любовница и муза на Пикасо, майка на първата му дъщеря, както и Ашлин Франсиози („Игра на тронове“, „Падението“) в ролята на французойката Фернанде Оливие, артист и модел, на която Пикасо рисува над 60 портрета.

Няколко участници от първия сезон на „Геният“, който беше посветен на живота на Алберт Айнщайн с Джефри Ръш в главната роля, също ще се завърнат в поредицата. Това са Саманта Коли („The Crucible“) в ролята на Дора Маар, френски фотограф и художничка, любовница и муза на Пикасо; Ти Ар Найт („Анатомията на Грей“, „Игра на лъжи“) в ролята на Макс Джейкъбс, един от първите приятели на Пикасо в Париж; Сет Гейбъл („Salem“) в ролята на Гийом Аполинер, един от най-изтъкнатите поети на XX век и съмишленик на Пикасо; както и Джони Флин („Lovesick“) в ролята на френския актьор Ален Кюни.

Артистичната кариера на Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Криспиняно де ла Сантисима Тринидад Руиз Пикасо се простира в над 80 от общо 91 години от неговия живот, голяма част от които прекарани в неговия втори дом – Франция. Създава над 50 000 творби, сред които най-известни са „Старият китарист“ от Синия му период, изложена понастоящем в Институтa по изкуствата в Чикаго; „Герника“, вдъхновена от нацистката бомбардировка над едноименния малък град в Испания, която може да бъде видяна в музея Reina Sofia в Мадрид и „Госпожиците от Авиньон“, изложена в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк.

Заснемането на 10-те епизода на сериала-антология започва този месец и ще се реализира в различни европейски градове.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР