Нов живот за старата къща на село

Семейството се чувства комфортно в тази малка къща на село, в която, освен всичко друго, е постигнат идеален баланс между вложените средства и постигнатия резултат

11 December 2017

Собствениците реновират старата прихлупена къща на село (само 40 кв. м), но с обширен двор, за да я превърнат в място за отдих през уикендите. Дават й нов живот, за да расте детето им на чист въздух сред природата, далече от шума и мръсотията на града. Мястото е до борова гора край Искърското дефиле, но дава усещане за морския бряг. През деня има изобилие от слънчева светлина, а вечерите са свежи и прохладни.

Едно от нещата, които карат тази къщичка за отдих да изпъква сред останалите постройки наоколо, са 4-те покривни прозореца. Те са монтирани по два от двете страни на двускатния покрив, за да осигуряват максимално количество дневна светлина във вътрешността на помещенията.

Заложени още в проекта за реновация, те са разположени по един над всяка спалня и два над хола. Семейството се наслаждава на светлината и лъчите на слънцето от изгрев до залез, тъй като е използвана ориентацията изток-запад на скатовете на покрива.

Премахването на неизползваемото преди пространство под покрива и вграждането на покривните прозорци позволява постигането на по-голям простор вътре в къщата, като таванът стига височина над 3 м.

За здравословен вътрешен климат и постигане на оптимална температура според външните условия прозорците са оборудвани с множество аксесоари. Затъмнителните щори и сенниците допринасят за постигане на максимално удобство и желана температура в помещенията, а комарниците са необходимост за спокоен сън и пълноценна почивка в къща насред полето, където обикновено гъмжи от насекоми.

Светлината и свежият въздух, които проникват през прозорците на покрива, осигуряват здравословна среда. Семейството се чувства комфортно в тази малка къща на село, в която, освен всичко друго, е постигнат идеален баланс между вложените средства и постигнатия резултат.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР