Glass Skin: перфектна кожа за празниците

Четири стъпки за постигането й и продуктите за тях

Люба Вангелова 08 December 2017

Снимка: Instagram

В търсене на ефективни начини за освежаване и възстановяване на кожата преди празниците, мисля, че е идеалният момент да ви представя нова тенденция за грижа, идваща от Изтока. Тенденцията Glass Skin е родена в Корея, където жените от поколения фокусират вниманието си върху грижата за кожата, а не върху грима. Кожата на азиатките винаги изглежда хидратирана, свежа и гладка – еманация на здравето и красотата. Как да пстигнем същия ефект?

Натуралният блясък на кожата е желание на всяка жена. За да покажете нейното сияние, трябва да я хидратирате. Азиатките залагат на леките хидратиращи текстури, които овлажняват в дълбочина.

Съвременните козметични иновации дават възможност да възстановите по биологичен път структурата на кожата и давъзвърнете блясъка и сиянието й оптимално. С тази задача перфектно се справя прецизната богата хранителна среда Matricium - действа като медицинско средство. Този хранителен ресурс за кожата променя клетъчния метаболизъм, забавя стареенето и връща жизнеността й. Прилагайте 4 пъти в годината, за да постигнете ефект на неинвазивна мезотерапия, като периодът преди празниците е перфектен за подобни специфични грижи - така Glass Skin става напълно възможна мисия. А ако сте се подложили на инвазивна естетична процедура, ще оптимизирате ефекта след нея и бързо ще възстановите идеалния й вид.

4 са важните стъпки, които не трябва да пропускате, ако искате да имате т. нар. Glass Skin като на азиатските жени, и то за съвсем кратък период: почистване, ексфолиране, овлажняване, последвани от лист маска. Тоникът, който много жени пренебрегват, също е важна част от подготовката на кожата да бъде тя по-възприемчива към последващите продукти за грижа, особено през зимата. При смяната на сезоните е добре да ползвате сутрин и вечер целенасочено серум, който подсилва действието на обичайните продукти за защита и регенериране на кожата.

Азиатките твърдят, че всеки ден ползват лист маска за хидратиране на кожата. Няма нужда да следвате техния пример, но поне два пъти седмично, обикновено когато ексфолирате кожата, е добре да нанасяте такава.

Звучи постижимо, нали?!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР