Earl Grey, мистър Грей?

Рени Аврамова 22 November 2017

Antonio Marras

Сивият цвят е новото черно на сезона. Не се притеснявайте, че ще се превърнете в малка сива мишка, тъй като тя ще е стилизирана според последните модни тенденции. Не случайно Кайзер Карл Лагерфелд изгради върху този нюанс колекцията си есен/зима 2017/18 за Chanel. Моделите му от глава до пети представят сивото във всичките му вариации – от сребърната очна линия и украсената с перли диадема в косите до блестящите ботуши и сребърната раница.

Във винаги актуалния опушен грим тъмните цветове са заменени с по-светли тонове с метален блясък. За да го пресъздадете, направете плавен преход от графитено към светлосиво, понякога и с лек нюанс на синьо (за справка Antonio Marras). Дори и миглите са „облечени“ и подредени в редици не с обикновената черна, а... познайте-в-какъв-цвят спирала. Устните са „голи“, покрити с блестящ сребърен гланц, който променя цвета си като холограма, а плюсът е, че с него не се нуждаете от инжекции за допълнителен обем. Повече възможности да се демонстрира сивият нюанс предлага маникюрът. Палитрата лакове в модерните графитеносиви тонове достойно подменя класическото червено.

Епична е битката между блондинки и брюнетки, но сред тях се включи нов играч и сивата или сребриста коса завладя като буря социалните мрежи. Кара Делевин заложи на пълна промяна в цвета, но в тенденцията може да участвате с вариации като сиво омбре, сив балеаж или сиви кичури.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР