Ч.Р.Д., Принце!

eva.bg 14 November 2017

Снимка: getty images/guliver

Днес най-възрастният престолонаследник от 300 години насам принц Чарлс навършва 69 години. В навечерието на рождения му ден на български излезе книгата "Принц Чарлс: Страстите и парадоксите на един невероятен живот" от американската журналистка и биографка Сали Бидъл Смит, в която синът на Елизабет Втора е описан от-до: от самотното му детство, през училищните години, когато нерядко е тормозен жестоко от съучениците си, до жените в живота му и отношенията му с деца и внуци. Книгата дава - естествено - и по-различна гледна точка към брака му с Даяна. И може би, когато я затворим, ще можем да си кажем - о, той не бил чак толкова скучен/студен/суховат този принц. Защото в крайна сметка и кралските бракове са като всички останали - за да се провалят, трябват две страни!

Чарлс всъщност ни е симпатичен и по още една причина - ако прехвърли правата върху трона на сина си Уилям, а има такива обществени очаквания, целият му живот ще е минал в очакване и той никога няма да стане крал Чарлс Трети...

Биографията на принц Чарлс е издадена от "Еднорог", които вчера също имаха рожден ден. Издателството с автори като Дона Тарт, Джеръми Паксман, Бил Брайсън, Орхан Памук, Филипа Грегъри, Хилари Мантел, Борис Акунин и Вал Макдърмид в портфолиото си стана на 20 години. Честито!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР