„Властелинът на пръстените“ пак ще властва

eva.bg 14 November 2017

След оспорвана надпревара между Amazon, Netflix и HBO за телевизионните права върху „Властелинът на пръстените“, в крайна сметка Amazon спечелиха и вече е сигурно – ще гледаме сериал с любимите ни герои, които Питър Джаксън така добре пресъздаде за големия екран.

Сериалът ще е високобюджетен и с много сезони, като според информации на западните медии няма да гледаме отново историята за Задругата на пръстена. Сюжетът в предстоящите епизоди ще се развива преди историята с Фродо и походът му с цел унищожаване на пръстена. Не е ясно обаче дали става въпрос за времевия отрязък между „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ или ще е и преди събитията, в които главно действащо лице е Билбо Бегинс.

Филмовата трилогия по „Властелинът на пристените“ е най-касовата трилогия на всички времена с общ приход от 2.9 милиарда долара. Последната част - „Завръщането на краля“ спечели и цели 11 награди „Оскар“. Също толкова успешна се оказа и филмовата адаптация на „Хобит“, което пък означава, че ако заложат на традицията и не изневерят на добре проверената формула, успехът и на сериала е гарантиран.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР