Криско - ще го четат и на македонски

Книгата на хип-хоп изпълнителя Кристиан Талев – Криско „Пътят нагоре“ вече е на пазара

eva.bg 08 November 2017

Книгата на хип-хоп изпълнителя Кристиан Талев – Криско „Пътят нагоре“ вече е на пазара. Поръчки за нея има от Лондон, Чикаго и Нова Зеландия до село Труд, похвалиха се издателите от „БГ книга“, които са пуснали тираж от 10 000 бройки и очакват скоро да има и втори тираж. Вероятно до два месеца книгата ще излезе и на македонски, но дали ще се казва „Патот навръх“, какъвто би бил буквалният превод на заглавието, не е ясно. Освен изданието с меки корици, което струва 15 лв., издателите смятат да пуснат за празниците и луксозен вариант с твърди корици и цена 35 лева.

На пресконференция Криско каза, че това не е точно автобиография. „В книгата има лични неща, но има и неща, които биха били полезни на всеки изпълнител, който иска да успее в музикалния бизнес. Запазих много неща за себе си и умишлено не ги казвах в интервюта, за да издам книга и да стана мръсен милионер." В „раздел лични“ са каръшки случки от концерти, истории, които и майка му не знае, както и откровения за моментите, в които изпълнителят е бил финансово затруднен. „За жалост на хейтърите, вече не съм“, каза с присъщото му чувство за хумор Криско.

Според него книгата е написана на език, който и първокласник може да разбере без проблем. Изпълнителят очаква тя да стимулира четенето сред младите. Запитан какво чете самият той, отговори, че предпочита биографии на артисти от световния музикален бизнес като Тимбаленд.

Извън личните моменти в книгата има сентециозно формулирани послания към младите хора, от които става ясно, че за да успее, човек трябва да работи много (“трябва да си 24 часа шеф на себе си“), и че не ръстът е важен за жените, а успехът на мъжа. Криско в блясъка на 29-те си години застава в ролята на мотивационен гуру, но пък той е постигнал доста повече от мнозина, така че – защо не? „Мнозина вероятно ще се запитат не съм ли прекалено млад, за да пиша книга. Всъщност няма значение на колко години е човек – или има какво да сподели, или няма. Въпросът е през какво си преминал и как си изиграл танца си.“

1 КОМЕНТАР
1
Йоана
08 November 2017, 19:34

Суета, всичко е суета. След 10 години никой няма да си спомня за Криско, който ще изгори като падаща звезда.

ТВОЯТ КОМЕНТАР