Театър и виртуална реалност за първи път у нас

02 November 2017

Снимка: WHIST

За първи път в България ще се играе театрален спектакъл с виртуална реалност! Британската  постановка WHIST пристига у нас като част от международната програма на седмия ACT Фестивал за свободен театър. Вдъхновен от творчеството на Зигмунд Фройд, уникалният спектакъл се случва с помощта на VR очила в специална среда, където се пресичат изкуство, звукови ефекти и интерактивен 360° филм.

На 16 и 17 ноември в Галерия 2.0 (ул. Шести септември 26) може да се оставите на инстинктите да ви поведат в свят на сюрреалистични мечти и страхове. В Whist зрителят е и режисьор - навигацията в историята се извършва интуитивно от всеки участник и води към различно развитие на историята. Съществуват 76 възможни сценария. Зрителят е свободен да върви със своето темпо и да прави каквото пожелае, защото именно това е целта на създателите на спектакъла – да потопят напълно публиката в уникално преживяване, където инстинктите и свободата са движещите сили. След края на представлението на всеки участник ще бъде представен и анализ на направените от него избори, който е съставен от психоанализатор от Музея на Фройд.

В България постановката ще могат да видят само 200 зрители, като и всеки от тях ще премине през своя личен сценарий индивидуално.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР