Иван Юруков: сам, висок и мощен

Актьорът тръгва на есенно турне със своето малко театрално бижу - моноспектакъла „Пилето, което казва ку”

Адриана Попова 23 October 2017

Какви мъже предпочитат жените – приказливите или мълчаливите? Героят на Иван Юруков в моноспектакъла „Пилето, което казва ку” предпочита да мълчи, защото "думите са за нещастните хора – те говорят много и не спират. Говорят, за да забравят, че са нещастни. А щастливите хора не говорят. Щастието няма нужда от думи." Дали жена му е съгласна с това ще разберете, ако посетите някое от представленията по време на есенното турне на „Пилето”.

На 26 октомври в Нов театър в НДК софийската публика ще се срещне с героя на Юруков – нощен пазач на изоставен секретен склад. В спектакъла се появяват различни симпатични и чудати персонажи като актьорът прескача с лекота от кожа в кожа, разхождайки се в пълния регистър на емоциите. Великолепен е Иван в тези превъплъщения, актьорското му можене не оставя никого в залата безразличен към посланията на пиесата, написана от Александър Урумов. Той държи всички козове в ръката си – изразително лице, чудесна фигура, висок ръст (ами плюс си е!), професионална зрялост, така че запълва сцената на север и на юг, на изток и на запад. Прекрасната музика на Михаил Шишков-баща допълва играта му, а режисьорската работа – е, тя е на самия Иван Юруков.

„Пилето, което казва ку” е малко театрално бижу, което след София ще гостува в Пловдив (4 ноември в Кукления театър), Русе (8 ноември, Военен клуб), Търново, Сливен, Стара Загора, Горна Оряховица, Бургас – календарът ще откриете на www.facebook.com/pileto.ku.

Тази година Иван Юруков беше номиниран за “Аскеер” за главна мъжка роля за блестящата си игра в “Майстори”. В Народния театър може да го видите още в „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж”. Специално препоръчваме да го гледате в партньорство с Георги Кадурин в абсолютно великолепната пиеса „Червено” в Театър 199, която заслужава пълни зали и ставане на крака.

А през декември го очакваме в главната роля във филма “Дъвка за балончета”, в който заедно с Теодора Духовникова разказва една прекрасна любовна история.

П.С. А дали самият Иван е приказлив или мълчалив - припомнете си от гостуването на EVA в дома му.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР