Гурме за хедонисти

Сред предсказуемите уханни букети търсим нещо, което да ни изненада, провокира и развесели. Дегустирайки новите аромати, парфюмеристите стимулират апетита и желанията

Рени Аврамова 24 October 2017

Узрели къпини
в Roses et Reines на L’Occitane
Плодовият вкус в началото на композицията е подчертан от листа от касис, но постепенно прелива в кадифено ухание, разказващо приказка за кралицата на цветята – розата. Но не една, а цели четири различни сорта (мароканска, българска, турска и роза от Грас), чийто екстракт е получен чрез традиционния процес на екстракция. Свежите розови листенца се потапят в масло, което се насища със силен естествен и дълготраен аромат.

Сочни малини
в Sexy Ruby на Michael Kors
Изкусителните червени плодове, миксирани с аромата на току-що отхапана кайсия, напомнят за лято и романтични срещи. Ярки и променящи се, нотките в аромата се сливат и навяват чувство за дълбочина и мекота. Към сладкия апетитен микс са добавени розови листенца, блестящи като скъпоценни камъни, и екзотичен индийски жасмин самбак, обгръщащ кожата с чувствена топлина.

Сладък мед
в Scandal на Jean Paul Gaultier
Ароматен разказ за двойните стандарти в живота, които са в състояние да предизвикат скандал. Вместо с корсет, този път покоряваме нощен Париж с изкусителни дамски крака. След стриктната си дневна програма свободните жени не се притесняват да се забавляват през нощта. Затова композицията се променя и в началото се усещат нотки на гардения и портокал, а в късните среднощни часове надделяват чувствените и съблазнителни акорди пачули.

Свежа мандарина
в La Vie Est Belle L’Eclat на Lancome
Насладата от цитрусовия плод е подсилена от пристрастяващ портокалов цвят, деликатно събуждащ сетивата и оформящ основата на букет, аранжиран с есенция на роза и жасмин. Получил се е максимално интензивен микс, криещ сложен комплекс от усещания, но целта е една – ароматът трябва да носи идеята за щастие. Той пронизва като слънчев лъч пространството и разпръсква неподражаеми соларни акорди, които водят до пристрастяване.

Медена пита
в Nectar Love на DKNY
Поставена в сърцето на композицията, тя изгражда топлия, мек и съблазнителен вкус върху небцето. Уникалната бленда съчетава още грейпфрут и зряла нектарина с разцъфнали цветя (жълта фрезия, жасмин и момина сълза). Уханието нежно обгръща кожата и поражда замайване и световъртеж, причинени сякаш от любовен трепет.

Червен портокал
в Miss Dior Eau de Parfum на Dior
Цитрусовите нотки предизвикват въображението, но за да стане още по-впечатляващ и привлекателен ароматът, в него се долавят медена роза от Грас, бродирана с турска роза дамасцена, запечатани с розов пипер. Парфюм, скроен като красива рокля по мярка и ухаещ на любов. Хипнотизиращ, чувствен и елегантен, той се превръща в подходящото бижу за модерните, бунтарски настроени и облечени във висша мода жени.

Босилеково лимончело
в Tom Ford Mandarino Di Amalfi Acqua
С този аромат ще се пренесете сред идиличното спокойствие на италианското крайбрежие, и по-специално в райското кътче Амалфи. Във въздуха тук се преплитат ухания на цитруси, диви цветя и топъл бриз. Небцето избухва от изобилие от сочни акорди бергамот, грейпфрут и лимон, сред които прозират подправки естрагон, мента и кориандър.

Сок от нар
в My Burberry Blush на Burberry
Според древен апокриф всъщност това е плодът, който Ева подава на Адам. Трептящ лимон и хрупкава ябълка зареждат с прилив на енергия и създават настроение за флирт. Деликатен цвят от роза, жасмин и глициния, сякаш погалени от първите сутрешни лъчи в английска градина, внасят завършеност и характер на уханието. Габардинената панделка отдава чест на създадения преди 100 години емблематичен за марката десен.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР