Съблазнявайте с косата си

Как да се грижим за боядисаната си коса

17 October 2017

Две трети от жените в Европа вече боядисват косата си. Независимо дали сте платинено руса, брюнетка, чернокоса, червенокоса или дори със синя коса, третираната коса, се нуждае от допълнително внимание. А няма нищо по-лошо от това да харчите много пари, за да докарате цвета от последните тенденции и само след седмица или две той да бъде отмит. Ето защо ако искате цветът ви да се задържи по-дълго, да не губи блясък и жизненост, трябва да полагате подходящите грижи.

Предлагаме ви няколко изпробвани съвета, които могат да ви бъдат от полза:

Изчакайте преди първото измиване. В процеса на боядисване структурата на косъма се отваря, за да може пигментът да навлезе във вътрешността му. Ако измиете косата си твърде скоро е възможно цветът все още да не е напълно фиксиран и да се отмие лесно. Затова е добре да изчакате поне 72 часа след излизането от фризьорския салон.

Намалете температурата на водата, с която се къпете. Топлата вода отваря външния слой на косъма (кутикулите), което помага за отмиването на цвета. Горещата вода води и до загуба на влага в косъма и косата изглежда безжизнена.

Опитайте се да миете косата си по-рядко. При измиването се премахват естествените масла, произведени от скалпа, които подхранват косата и запазват цвета й. Къпете косата си най-много 2-3 пъти в седмицата.

Използвайте специален шампоан за боядисана коса. Изборът на подходяща козметика е може би най-важният фактор при грижата за третираната коса. Шампоанът Phytomillesime на Phyto нежно почиства скалпа и косата, като едновременно предпазва цвета от избледняване и успокоява раздразненията по скалпа. В състава му са включени еделвайс, ябълка Red Love и хибискус. В цвета на еделвайса има много високо съдържание на антиоксиданти. Ябълката Red Love е резултат на 20 години изследователска работа и принадлежи към тесния кръг на супер храните. Тя съдържа антоцианини - естествени пигменти, които са отговорни за ярко червения му цвят, и притежават изключителна антиоксидативна сила - улавят свободните радикали и така запазват цвета ярък и сияен. Хибискусът е цвете с успокояващи и омекотяващи свойства. Той защитава, хидратира, придава блясък, заглажда кутикулите на косъма, защитава космените фибри и осигурява максимален блясък и мекота.

Не забравяйте маската. Маската трябва да се превърне в задължителен елемент от ритуала ви за красота. Phytomillesime Masque на Phyto възстановява целостта на косъма, удължава цвета, подсилва блясъка и съживява кичурите, благодарение на богатия си състав с аргановото масло, вит. Е, сладък бадем, корен от слез и ленено семе.

Използвайте продукт за подсилване на цвета. Phytomillesime Concentré de Beauté е крем-спрей без отмиване, който запазва яркостта на цвета, заздравява косъма и улеснява стилизирането на косата. Ежедневно предпазва косата от агресивни външни фактори, които вредят на яркостта и блясъка й. Активните му съставки предпазват от статично електричество, предотвратяват начупване и помагат на косата да стои чувствено красива и пълна с живот.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР