Кодът на младостта

През 1940 г. съвсем малък процент от храните, предлагани на пазара, са били предварително обработени. Днес този процент е 90

11 October 2017

Дори да имате бирено коремче, пухкава талия или няколко килограма отгоре, може да страдате от недохранване, твърдят д-р Доналд Шнел и Мерилин Даймънд в книгата си „Кодът на младостта“. Причината е, че не ядем истински, а преработени храни – артефакти, сред които ще открием дори набеденото за здравословно соево мляко.

Високо кръвно, хронична умора и неустойчивост на вируси, наднормено или поднормено тегло, тревожност, дефицит на внимание, упорити инфекции, преждевременни бръчки, болка, липса на сексуално желание – ако проявявате някой от симптомите, несъмнено вървите към синдрома на хранителния дефицит. 

Когато Мерилин Даймънд попитала новия си масажист на колко години е според него, той отвърнал без колебание – на 35. Действителната й възраст била 69 г. Въпреки менюто й, включващо стекове, яйца и сметана в кафето, Мерилин изглеждала фантастично. До петдесетата си година тя била веган и спортувала фанатично, но трябвало да се бори с физически дискомфорт и мускулна атрофия. Осъзнала, че причината са именно лишеният й от протеини хранителен режим и прекомерните физически натоварвания.

През 1940 г. съвсем малък процент от храните, предлагани на пазара, са били предварително обработени. Днес този процент е 90
Д-р Шнел се разболява тежко от диабет тип 1 и е заплашен от ослепяване, импотентност и инфаркт. Тогава двамата, а те са двойка и в живота, променят режима си на хранене в разрез с доста от „утвърдените“ диети и правила и започват да правят изометрични упражнения – стягане и отпускане на различните мускулни групи, съчетани с дълбоко дишане, които могат да се практикуват по всяко време и навсякъде.

Опитайте: докато сте на стола в офиса, изправете гръб, вдишайте дълбоко и се опитайте да „вдигнете“ седалката с ръце. Така тонизирате мускулатурата в горната част на гърба и раменете.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР