Нахално красив Civic

EVA на път с Honda Civic

eva.bg 27 September 2017

Когато от Honda ни поканиха да тестваме десетото поколение на хечбека Civic, обявен за „най-добър семеен автомобил“ на световния конкурс „Дамски автомобил на годината“, подходих леко скептично. Обичам да шофирам, това ми дава чувство за свобода и независимост, и не ми харесва разделението на автомобилите на „дамски“ и „мъжки“. Смятам, че жените не само заслужават, но и успяват да оценят автомобилите, класифицирани като „мъжки“. Трябва да призная, че въпреки първоначалното ми недоверие, още щом го видях, новият Civic ме очарова. Острите линии, красивите светлини и решетките в предната и задната броня му придават спортен, „агресивен“ и дори леко „нахален“ вид. 

Според мен именно страхотният дизайн е най-голямото му предимство. Интериорът също изглежда много добре. Изключително просторен е както за тези на предните седалки, така и за пътниците на втория ред. Струва си да спомена и големия му багажник, защото както знаем мястото за багаж никога не стига. 

Благодарение на 7-инчовия цветен сензорен дисплей на системата Honda Connect можем да свържем телефона си към автомобила. На него се появява и камерата за паркиране, която се включва при движение на заден ход, което нека си признаем доста улеснява живота в градски условия.

Civic е оборудван и със системата за пасивна и активна безопасност Honda Sensing, която сигнализира водача за редица опасности като челен удар. Предупреждава за излизане от лентата без подаден мигач, за напускане на пътя, има система за разпознаване на пътни знаци, интелигентен асистент за скорост и адаптивен круиз контрол, който реагира не само спрямо автомобила пред вашия, но и при наличието на такива в съседните ленти.

Като извод мога да кажа, че за мен Civic е перфектен градски автомобил, който харчи малко (версията, която тествахме беше с икономичния 1.0 VTEC TURBO двигател с мощност 129 к.с. и среден разход на гориво 4,8 л/100 км.) и се държи изключително стабилно на пътя. Но най-важното е, че ти дава усещането за спортна кола, а това придава приятен гъдел в корема.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР