Продават на търг играчките на кралица Елизабет

eva.bg 21 September 2017

Снимка: getty images

Ако искате да се сдобиете с куклата, с която преди деветдесетина години си е играла кралица Елизабет II, то имате уникалния шанс да го направите. На търг ще бъдат продадени част от детските играчки на британската кралица, както и някои от роклите, които е носела тя. Зад него обаче не стои кралският двор, а покойната бавачка на Елизабет.

Клара Найт е имала честта да се грижи за настоящата британска кралица и сестра й Маргарет през 20-те и 30-те години на миналия век. Именно покрай работата си като бавачка на двете момичета тя е запазила част от играчките и дрехите им, които сега семейството на покойната вече Клара реши да продаде, защото в продължение на години стояли затворени в кутии на тавана.

Търгът ще се осъществи от аукционната къща Burstow & Hewett. Част от него ще бъдат две кукли на Мики и Мини Маус, произведени от старата британска фирма за играчки Dean's Rag Book Company, както и ръчно изработени парцалени кукли. Ще може да наддавате и за бебешките дрехи на Елизабет, сред които има копринени рокли и дрешки за игра.

„Клара е живяла с кралското семейство, била е много близка с тях. От време на време са й давали играчки и дрешки, които тя е пращала на своето семейство. Явно е започнала работа през 1926 година, когато се ражда Елизабет и в продължение на много години се е грижила както за нея, така и за Маргарет“, споделят нейните наследници.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР