Пак е време за независимо кино в София

eva.bg 14 September 2017

Oсмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал ще се проведе от 26 октомври до 5 ноември 2017 г. В 11-те фестивални, есенни дни, най-вълнуващият форум за независимо кино на Балканите ще покаже изключителна селекция от талантливи и дръзки филми, създадени от американски, български и европейски кинематографисти и оценени високо на независимите фестивали по света.

Международно жури за първи път ще раздаде награди на най-добрите филми в няколко категории, а българско жури отново ще определи най-добрите късометражни филми и пълнометражни проекти в развитие.

За втора поредна година най-добрият проект за игрален филм в развитие ще получи щедрата награда (50 000 евро в услуги и 5000 евро в брой, които да бъдат похарчени в България, при започване на снимки), осигурена от Ню Бояна за фестивала и реалния шанс да се превърне в пълнометражен филм. Проектът, спечелил миналогодишния конкурс – „Прасе“ на режисьора Драго Шолев, вече е готов снимачно и е в очакване на срещите си с българските зрители.

София – като творчески град на киното и Европейска столица на спорта 2018, ще посрещне и специалната секция на фестивала - София спорт филм фестивал. Зрителите ще имат възможност да видят хитови спортни заглавия от световното кино, игрални и документални, късометражни и VR, ще имат възможност да участват в специални уъркшопи.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР