Първият учебен ден на принц Джордж

eva.bg 07 September 2017

Снимка: getty images

Днес беше първият учебен ден за четиригодишния принц Джордж. Малкият престолонаследник беше докаран до училището „Томас“ само от баща си принц Уилям, който носеше чантата му. На входа ги посрещна директорката. Джордж се държа изключително смело и въпреки първоначалната си несигурност влезе с нея. Той беше облечен с лятната униформа на училището, която включва тъмносини къси панталонки, пуловер в същия цвят с логото на заведението и светлосиня риза. Майка му Кейт, която е бременна с третото си дете, също трябваше да дойде, но говорителите на двореца обявиха, че тя все още не се чувства добре.

„Томас“, в престижния лондонски квартал Батърсий, е определяно като „голямо и натоварено училище, за космополитни родители, които искат да дадат на децата си най-доброто образование в Англия, което може да се купи с пари“. В него има 560 деца на възраст от 4 до 13 години.

Освен стандартните предмети Джордж Кеймбридж, както ще бъде известен сред съучениците си, има право да избира измежду 24 извънкласни занимания, сред които философия, множество езици, няколко вида спорт - например фехтовка или голф, пеене, писане на стихове и клуб по дебати. Ще трябва да танцува и балет, който е задължителен за всички ученици до 7 годишна възраст.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР