Висша проба Селин

Модният свят отбелязва с възторг завръщането на Селин Дион, отговарящо на всичките му очаквания: малко блясък, малко ретро, малко постирония и добър хумор

18 September 2017

Изумителната модна трансформация на 49-годишната канадка дотолкова завладя съзнанието на публиката, че блогъри и журналисти се впуснаха вещо да анализират новия й имидж. Връщайки ни година назад във времето, те припомниха първата изненадваща поява на певицата в Париж – само шест месеца след почти едновременната трагична загуба на нейния съпруг Рене Анжелил и брат й Даниел Дион. Тогава папараците уловиха Селин облечена с огромен суичър с принтиран плакат на драматичния кинохит „Титаник“ – филмът, за който тя написа донеслата й световна слава песен My Heart Will Go On. Моделът на Vetements очевидно бе създаден специално за нея и накара медиите да се запитат – кой така умело планира триумфалното завръщане на Дион във висшия кръг на модното общество?

Селин Дион и Лу Роуч

Е, вече знаем кой – новият стилист на звездата Лу Роуч, наричащ сам себе си „архитект на стила“. Селин твърди, че е открила Роуч по препоръка на децата й. До неговата поява тя предпочита да се облича в класически стил, дава предимство на черния цвят и залага на марки като Armani Prive, Schiaparelli, Giambattista Valli и Versace. Лу обаче я изважда от комфорта на сигурния елегантен имидж. Именно той избра забележителната рокля на Atelier Versace, с която тя привлече погледите на червения килим на Met Gala 2017. След това добави в гардероба й кожен тренч от Върджил Абло (създател на бранда Off-White и творчески директор на лейбъла на Кание Уест) и неонова рокля, сътворена от грузинския дизайнер Демна Гвасалия.

Този не случаен стратегически подбор на горещия отбор лоши момчета на подиума накара Vogue да определи Селин като първата мейнстрийм звезда, превърнала се в лице на Balenciaga под ръководството на Гвасалия. И след това сякаш нищо не можеше да спре модния й поход.

... Да създадеш моден образ, който да провокира хората да изкажат мнението си. Именно такава трябва да бъде и истинската мода.
Лу Роуч
„Селин е безстрашна жена – споделя Роуч пред Vanity Fair. – А когато човек има толкова силна енергия, това ти дава възможност да направиш всичко, което действително искаш. Например да създадеш моден образ, който да провокира хората да изкажат мнението си. Именно такава трябва да бъде и истинската мода.“ Е, новата Селин Дион позира без задръжки полугола за лъскавите списания, не се стеснява да поздравява парижките си фенове, седнала на люка на колата си (при това в ярка оранжева риза), а на въпроси от типа „С чии бижута сте днес?“ нехайно да отговаря „Мои!“. Нищо чудно че модният свят отбелязва с възторг завръщането й, отговарящо на всичките му очаквания: малко блясък, малко ретро, малко постирония и добър хумор. А какво може да е по-иронично от това Селин Дион да носи принт с Кейт и Леонардо?

Ентусиазмът й, примесен с таланта на Роуч, я превърна в новото вдъхновение за индустрията – силна и зряла жена, която умее не само достойно да преминава през тежките периоди на живота си, но и да се променя заедно с духа на новото време, при това по възможно най-естествения и жизнеутвърждаващ начин. „Тя е просто удивителна – разказва още Лу Роуч, този път пред GQ. – Споделяла ми е например как когато много се затъжи за мъжа си, слага всичките си диаманти и влиза във ваната. Кой друг може да направи това, освен звезда от ранга на Мерилин Монро и Елизабет Тейлър!“

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР