Тя е на 98, а той на 94. Горчиво за младоженците!

Запознали се преди 8 години във фитнес залата. И до днес двамата тренират два пъти седмично

eva.bg 14 August 2017

Снимка: The New York Times

Годините са само едно число, възрастта е въпрос на усещане и дух. Не спирайте да си го повтаряте и не спирайте да вярвате в тези думи. Ето и поредното доказателство, че това е истина.

Представяме ви историята на Гертруд Мокотов и Алвин Ман, разказани ни от The New York Times в сватбената им секция. Те са двама американци, които се запознали преди осем години във фитнес зала в Мидълтаун, Ню Йорк. Сключиха брак преди броени дни, като тя била тази, която му предложила. До тук нищо необичайно, но историята коренно се променя, след като разберете каква е възрастта им – тя е на 98, а той на 94.

„Един общ приятел във фитнес залата веднъж ми каза: Искам да те запозная с една прекрасна млада дама“, припомня си господин Ман. Младата дама се оказала Гертруд. Много бързо станали двойка и преди една година Гертруд решила да вземе нещата в свои ръце: „Поисках му ръката и той се съгласи. Омръзна ми да тичам след него“, казва с усмивка тя. И до днес двамата посещават два пъти седмично фитнеса.

На 20 август тя ще навърши 99. Миналата година пък той официално бе обявен за най-възрастния човек, дипломирал се в колежа Mount St. Mary College в Нюбърг, Ню Йорк – бакалавър, специалност История. Господин Ман е категоричен, че има голяма разлика между това „на колко се чувстваш“ и „на колко години си всъщност“. Много рядко между двете може да се постави знак за равенство.

Кийт Шулър от 20 години е съсед на 94-годишния младоженец и го приема като истинско вдъхновение. „Той е на 94, а все още цепи дърва на двора и коси тревата пред дома си. С Гертруд са като двама влюбени тийнейджъри – държат се за ръце, целуват се, всеки уикенд пътуват някъде. Ако не ги виждах с очите си, не бих повярвал, че са истински“, казва той.

Е, истински са. И историята им е наистина вдъхновяваща.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР