Тренд лято 2017

Да уловиш мига

12 August 2017

ресторант Dining Room в хотел Regent в яхтения клуб Porto Montenegro

Яйце в морето
Това е името на необичайния деликатес, хит в ресторант Dining Room в хотел Regent в яхтения клуб Porto Montenegro в Черна гора. Бившата военноморска база на Югославия сега е луксозен курорт, построен от тримата милиардери Бернар Арно, Натаниел Ротшилд и Олег Дерипаска. Колкото до деликатеса – това е сварен на 63 градуса яйчен жълтък, поднесен в черногорска стрида. В менюто, разбира се, присъстват и местни специалитети като „Дробчетата на леля София“, защото дори и милиардерите обичат да си припомнят вкусове от детството. Повече – на regentshotels.com.

Код: носталгично
Уиски със сода, джин с тоник и ром с кока-кола – тези толкова прости напитки се завръщат на бар сцената на лято 2017 заедно с носталгичната вълна по 60-те и 70-те години на миналия век. Ретро стилът в миксологията идва от САЩ и се очертава да завладее и летните европейски курорти.

Отворени врати в Барселона
Каталунската столица е задължителната дестинация за началото на есента. Открива се за посетители Дом Висенс – първият проект на испанския архитект Антонио Гауди. Богато украсената сграда с кули, балкони, еркери и цветна керамика е строена през 1883–1885 г. и до днес е била частно владение, недостъпно за външни хора. Дом Висенс е един от осемте проекта на Гауди в Барселона и околността, обявени от ЮНЕСКО за световно културно наследство, и единственото затворено за публиката досега. Повече – на casavicens.org.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР