Михаела и лятото - като две капки вода

Каним ви в красивия звезден свят на едно младо момиче, което тепърва ще ни кара да се гордеем с таланта й

Лилия Илиева 14 август 2017

Снимка: Тихомир Рачев

Едва на деветнадесет, с крехкостта на дете и избуяващата сила на млада жена, победителката в „Като две капки вода“ е стъпила на границата между Мишето, както я наричат близките й, и Михаела, каквато я правят гласът и талантът й на сцена, когато запее. Не й е нужно да бъде скандална, защото е талантлива. Няма и никаква претенция. Един от най-големите й козове е, че е естествена. Може да изглежда малка, но работи здраво. Помним как стигна до финала на X Factor и пя с Джеймс Артър на една сцена. След това състезание стана част от артистите на „Вирджиния Рекърдс“ и вече има няколко хита. Последният от тях „Един срещу друг“ излезе през юни с музика по нейна идея и с текст, в който Михаела е съавтор. В „Капките“ младата изпълнителка на „Вирджиния“ направи впечатление с таланта си, добрите имитации, вярното пеене и сполучливото улавяне на езика на тялото на звездите, в чиито роли влезе. Паралелно с всичко това е успяла да вземе изпитите си като частна ученичка по „Поп и джаз пеене“ в Музикалното училище и да ходи на участията си вечер. Джипът – награда от състезанието – ще замени колата, която си е купила през ноември миналата година сама.

И ето я – пристига облечена с пола и блуза, отрупани със сребърни звезди на фон бледосин като небето по изгрев, дълга кестенява коса, колие с надпис Mihaela и обици ключ сол и нота. Напомня на Миша Бартън. Когато затворите очи, гласът й е като на дете. Между другото, озвучавала е главната роля в анимацията „Смелата Ваяна“, партнирайки с Мишо Билалов и Мая Бежанска. Открита, земна, възпитана, спокойна.
След интервюто ни Мишето ще пътува към Пловдив.

„Имам участие в пиано бар Синатра довечера – обяснява. – Правим саундчек. Любимо ми е да пея с музиканти, особено когато сме на една вълна и се разбираме. И импровизациите ни се получават. На следващия ден имам участие в Правец с репетиция в десет сутринта. Вечерта пея в пиано бар в София, на сутринта имам друго интервю.“

Какво още те очаква през лятото?

Юни ми беше претъпкан с участия. Участвам в турнето на Кола-кола. Записвам в студио. Хем ми е приятно, че го водя този бурен и интензивен живот, хем от време на време имам нужда да седна вкъщи, да гледам в една точка и нищо да не правя. Обаче телефонът не спира да звъни, непрекъснато получавам имейли. Няма как. Кандидатствах в Музикалната академия „Музикално-сценична режисура“ и ме приеха. Тази специалност ми се видя най-креативната. Дава възможност да разшириш музикалната си култура, да развиеш въображението си. Един ден може да ми е полезно. Защо да не си режисирам сама клиповете? Хубавата новина е, че на 11 юни след едно участие заминахме с приятеля ми в Барселона. Бяхме пътували заедно само до морето. Когато е свободен през лятото, работи в заведението на родителите си в Кранево и бях там при него миналото лято.

От колко време сте заедно? И как позна, че той е твоето момче?

От две години. С брат му бяхме съученици в Музикалното училище и оттам се познаваме с Иво. Преди да станем двойка, бяхме много големи приятели, което допринесе за връзката ни. Общуваме много хубаво. Винаги сме имали за какво да си говорим. Смеем се много. Дори да си мълчим ни е приятно. Не е просто детска любов. Ние сме си най-близките хора, споделяме си всичко и се подкрепяме. Имаме си доверие. Важно ми е и да сме на една честота. Иначе би било много трудно. Обичам спокойните хора, които обаче имат амбиции и си гонят целите. Аз съм такава и ако човекът до мен няма цели и амбиции, ще ми стане безинтересен. И той е Телец като мен, има същия темперамент. И двамата обичаме всичко да е красиво, луксозно, изтънчено. Без да сме материалисти. Освен това той е много добър готвач, а аз съм добра в чистенето и в останалата домакинска част. Готвя от време на време, но на него му се получава много по-добре. Просто отвътре му идва да прави най-различни експерименти. Нали ти казах, че родителите му са собственици на заведение и баща му работи в кухнята. Иво е израсъл там.

следваща страница »
3 КОМЕНТАРА
3
Стефани
14 август 2017, 22:59

Иначе съм съгласна с Юли....Но за жалост това ни залива от всякъде...гъди,задници,10 съвета за това,пет съвета за онова,умишлено промиване.....безпогрешно води до изгубване....

2
Стефани
14 август 2017, 22:53

Тя поне е талантлива,за разлика от други "звезди",на чийто небосклон свети само пошлост и простотия

1
Юли
14 август 2017, 14:13

В тая страна не останаха учители, лекари, мед. сестри и т.н. Всичко живо се юрнало звезда да става - певички, актриски, миски. Изтрещя ни нацията и тотално затъпя. Тежко ни и горко щом само шоубизнеса ни процъфтява!

ТВОЯТ КОМЕНТАР