Течни инсталации

„Водата е същността на влажната коса и кожа, а те са в основата на красотата“, заявява експертът в тази област Зулендър от едноименния филм

22 August 2017

Altuzarra

Дъждовният сезон продължава и в топлите месеци и секси влажна коса вече се забелязва не само на плажа, но и в офиса. Стремежът към простота и комфорт завладява света на модата и красотата и лесно постижимият мокър ефект продължава да е водещ тренд за пролет/лято 2017. Влажната, „зализана“ или полирана коса ще се хареса на всички, които не обичат сешоара, търсят естествено, но ефектно излъчване и не на последно място – могат лесно да я направят у дома.

Givenchy

Прическата, която видяхме при Givenchy, напомня гладък сияен шлем. При Balmain е търсен полюсен контраст на мокър ефект при скалпа в съчетание с дълги сухи като клечки кичури. Коафьорите на Alexander McQueen постигат фантастичен шик: прическите са лъскави и пригладени, но в поне три различни посоки. Косата е свободно пусната, текстурирана в корените и зализана назад. „Текстурата е най-важната част от прическата за сезона“, пояснява гуруто сред коафьорите Юджийн Сулейман. „Модерен е не просто мокрият ефект, а изключително блестящата коса. Задължително трябва да е гладка, гланцирана и да изглежда като изкуствена.“ Затова Сулейман смело експериментира с гела и маслата в бекстейджа на дефилетата на Altuzarra, Acne и Thakoon. Тенденцията е малко нестандартна и обикновено я наблюдаваме при правите коси, но мокрите на вид къдрици също са много актуални.

Мокрият ефект се постига най-често с гел или мус, като в някои случаи за по-дълготраен резултат се използват и специални масла. Ако искате да сте в тренда, съчетайте прическата с мокър ефект със строг офис костюм или вечерна рокля. Ако пък решите да промените идеално пригладените назад коси, създайте лек обем в корените и леки вълни. Те ще добавят динамика в прическата, за да не изглеждате като строга учителка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР