Brunch time!

Неделният брънч – мързеливата традиция да превърнеш закуската в лек обяд и да удължиш пиенето на кафе до времето за първата чаша вино или коктейл, превръща лятото в столицата в по-приятно преживяване

Елка Влаховска 04 August 2017

За съжаление се налага да изключим от списъка мястото, което от 2001 г. наложи традицията на неделния брънч и все още е еталон – ресторант Сезони на хотел Хилтън. Почивка за лятото си дава и винобарът Grape Central, където съботните брънчове са всеки път приятна кулинарна изненада.

Ресторант Motto на ул. Аксаков 18 обаче ще посреща от 11 до 16 ч. в неделя с разнообразни вкусни предложения – палачинки, омлети, десерти, плодове. За хората, които водят природосъобразен начин на живот, тук се предлагат ястия, приготвени изцяло с биопродукти.

One More Bar на ул. Шишман 12 залага на по-домашна кухня като банички, гофрети, кифлички, като не са забравени и хората на безглутенова диета. Кафето тук е истинско удоволствие. След 11 часа в неделя е добре дошъл всеки, който иска да се наслади на мързеливия One More Brunch, а предложенията могат да бъдат открити на фейсбук страницата на заведението.

Boom Burgers & Booze на бул. Цар Освободител 12 има слоган: „Това, което правим, е просто – ние правим бургери. Гурме бургери.“ За техния оригинален вкус си има „криейтив“ – едно утвърдено име в кулинарните среди – Джун Йошида. В неделя от 11 ч. може да опитате и приготвени по различен начин яйца или американски палачинки. Въпреки че е обсебено от месото, мястото няма да остави разочаровани и вегетарианците.

Amuse Bouche Culinary School залага на друго – да ни научи как да си правим брънч сами. Идеята е да се запишеш на курс, да си приготвиш в приятна обстановка и среда вкусно меню и да го споделиш със „съотборниците“. Подробности на www.facebook.com/amuseboucheschool

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР