На кино между софийските блокове

eva.bg 26 July 2017

За трета поредна година софиянци могат да разнообразят летните жеги с инициативата Блок Кино. Събитието събира хората от софийските квартали, за да гледат заедно български филми на открито. Съседи и гости на квартала се настаняват на удобни мебели от ИКЕА и се наслаждават на специално селектирани филми в междублоковите пространства. Тази година прожекциите от Блок кино, които стартираха преди два дни, ще продължат до 19 август, a входът за тях, както винаги, е свободен.

Кварталите, които ще гледат ново игрално и документално българско кино тази година са Княжево, Света Троица, Младост, Хиподрума, Изток, Надежда, Гео Милев, Сухата Река, Зона Б-5 и Дружба. В програмата на Блок кино 2017 са включени 20 късометражни и пълнометражни игрални филма, които ще забавляват жителите на столичните квартали, a документалните прожекции са 5.

За първи път тази година по инициатива на ИКЕА Блок Кино излиза и извън София и ще гостува в Перник на 19 август. Прожекцията е за всички гости на града, а и за столичаните, които могат лесно да хванат влака за Перник и да станат част от едно кино приключение с документалния филм „Пощальонът“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР