Филмът, за който всички говорят

eva.bg 24 July 2017

Тази година се навършват 20 години от смъртта на принцеса Даяна, която почина на 31 август 1997 след автомобилна катастрофа в тунела Пон дьо л'Алма в Париж. По този повод продуцентите от ITV още преди година и половина започват да търсят одобрението на Кралския дворец за направата на документален филм по повод годишнината. Е, получават го, както и ексклузивни интервюта със синовете й принц Уилям и Хари.

За първи път те открито и откровено говорят за майка си, за смъртта й, разказват свързани с нея спомени, показват снимки от семейния им албум. Оказва се, че двамата за последно са видели майка си месец преди смъртта й. Покрай планирани пътувания и драмите около развода й с Чарлз те не могли да се видят в продължение на три-четири седмици. Трябвало да се срещнат в началото на септември, но на 31 август тя умира.

„Не мога да си спомня какво точно й казах, когато за последен път говорих с нея по телефона, но до края на живота си ще съжалявам колко кратък беше този наш разговор“, казва в интервюто Хари. Той и брат му са били в замъка Balmoral в Шотландия, когато ги застига тъжната новина за смъртта на майка им.

„Само ако знаех, че никога повече няма да говоря с нея, бих й казал толкова много неща“, казва и Уилям. „Почти не минава ден, в който да не мисля за нея. 20-та годишнина от смъртта й е добър повод да я почетем, да си с помним за нея, за всички хубави неща, свързани с нея, да я покажем от друга и различна страна“, казва още той.

Филмът "Diana, Our Mother: Her Life and Legacy" ще бъде излъчен тази вечер по ITV и сме сигурни, че милиони британци ще бъдат пред телевизора. Филмът ще бъде показан и по HBO.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР