Втората професия на Пенеполе Крус

eva.bg 07 February 2021

Снимка: getty images/guliver

Пенелопе Крус признава, че може да направи втора кариера като фризьорка: „Обичам работата си, но без проблем мога да сменя професията си. Подстригвам добре, слагам ролки и правя официални прически. Мога и да гримирам и всичко, което е необходимо“.

Актрисата разказва, че най-големият тест за уменията й била една случка с най-добрата й приятелка Салма Хайек.

„Една вечер ми се обади и ми каза, че спешно трябва да отида да й помогна да се приготви за премиерата на нейн филм. Жената, която трябвало да й направи грима и косата не беше дошла и тя се беше сетила за мен. И аз отидох. Запалих свещи, направих й прическа, гримирах я и никой не забеляза, че не я подготвил професионалист. Бях толкова горда“, споделя актрисата.

Тази страст на Пенелопе всъщност идва от майка й, която е имала свой козметичен салон.

„Мама правеше жените красиви – косите им, ноктите им... След училище отивах там и се прествувах, че пиша домашни, а всъщност слушах как тези дами споделят с нея най-съкровените си тайни. Това време, което имаха само за себе си им действаше толкова терапевтично – за тях това беше повече от подстригване. А за мен салонът беше първото актьорско училище“, разказва звездата.

„Още от 22-годишна журналистите не спират да ме питат - „Не се ли страхуваш от старостта?“ Това е безумен въпрос за жена на 22 години, безумно е да го задаваш и на 42-годишна. Затова вече просто отказвам да отговарям, когато ми го зададат. Не е нормално да задаваш въпроси за старостта на една актриса, затова няма да ви отделя дори две минути от времето си за тази тема. Не си струва“, каза още тя в интервю за списание Interview.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР