Самоуби се фронтменът на „Линкин Парк“ Честър Бенингтън

Честър Бенингтън бе открит мъртъв в дома си, според първоначалната информация се е обесил

eva.bg 21 July 2017

Снимка: getty images/guliver

Музикалната индустрия е в шок от новината за смъртта на фронтмена на „Линкин Парк“ Честър Бенингтън. Снощи, точно на рождения ден на покойния му близък приятел Крис Корнъл, Честър бе открит мъртъв в дома си. Според първоначалния оглед и информации става въпрос за самоубийство чрез обесване.

Странното е, че именно по този начин преди няколко месеца си отиде и Крис Корнъл – обеси се в хотелската си стая след концерт на групата. Както при Крис Корнъл, така и при Честър близките им твърдят, че не са забелязали признаци на депресия или сюисидни мисли. Дори напротив, 41-годишният Честър Бенингтън бил много добре емоционално, намирал се в щастлив етап от живота си. Той има шест деца от два брака.

Подобно на Крис Корнъл, фронтменът на „Линкин Парк“ също има тежко минало свързано със злоупотреба с наркотици и алкохол. И за двамата обаче се смяташе, че са се изчистили от пороците. Близки до Честър разкриват, че е бил сериозно разтърсен от смъртта на приятеля си Крис Корнъл, което пък поражда слухове, че може би не е случаен фактът, че се самоубива точно на рождения ден на Корнъл.

Само два часа преди медиите да научат за смъртта му, „Линкин Парк“ пуснаха ново видео. Никой от останалите членове на групата не е подозирал за сюисидните помисли на Честър, имали планирана и фотосесия за по-късно през деня. Един от тях дори дошъл да го вземе от имението, но заварил там полицията. Органите на реда разкриват, че тялото на Честър е открито в спалнята и на този етап разглеждат случая като самоубийство, но всичко може да се промени в течение на разследването. Той е бил сам в къщата, когато се е обесил. Тялото му е било открито от чистачката им.

Почивай в мир!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР