Кои са фаворитите за наградите Еми

eva.bg 14 July 2017

„Западен свят“

„Западен свят“ триумфира в номинациите за телевизионните награди „Еми“ 2017. Сериалът попадна в цели 22 категории, сред които най-добъри драматични серии, най-добра актриса (Евън Рейчъл Ууд) и най-добър актьор (Антъни Хопкинс). С равен брой номинации е и комедийното шоу Saturday Night Live. На второ място се подрежда сериалът Stranger Things, който ще се бори за 19 награди - включително за най-добра поддържаща женска и мъжка роля на Мили Боби Браун и Дейвид Харбър.

И тъй като "Игра на тронове" тази година не е номиниран (седмият му сезон, който тръгва в неделя, не се вмества в крайния срок за кандидатурите) очакваме много интересна битка между другите драматични сериали. А при тях освен "Западен свят", номинирани са още "Това сме ние", "Обадете се на Сол", "Историята на прислужницата", "Къща от карти", Stranger Things и фаворитът от тазгодишните "Златни глобуси" The Crown.

За приза „най-добър комедиен сериал“ ще се състезават "Вице", "Силициевата долина", "Модерно семейство", "Атланта", и Black-ish, Master of None и Unbreakable Kimmy Schmidt.

В категорията за най-добра актриса в минисериал или тв филм ще се борят Никол Кидман и Рийз Уидърспун от "Големите малки лъжи", Сюзан Сарандън и Джесика Ланг от Feud: Bette and Joan (посветен на враждата между кинозвездите Бет Дейвис и Джоан Крофърд), Фелисити Хафмън, American Crime и Кери Куун, "Фарго". Сериозна е и конкуренцията при мъжете в същата категория - Джефри Ръш за "Геният", Робърт де Ниро за "Магьосникът на лъжите", Бенедикт Къмбърбач за "Шерлок", както и Риц Ахмед и Джон Тортуро за "Злокобна нощ".

Церемонията ще се проведе на 17 септември, а пълния списък с номинираните можете да видите тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР