Кой не скача е медик! Или учител

07 July 2017

Като пророчица всеки ден между 7 и 7,15 отделям време за кристалното си кълбо. И какво да видя там тази сутрин? 2025 година е. Последната останала болница е обградена отвсякъде от недоволни пациенти. Те носят плакати с надписи „Долу лекарската мафия“, „Плацентата – на пациентите“, „Кой не скача е медик“, „Не щеме ний ваксини“, „Лекарствата са смърт, урината – живот“. Има и други справедливи хрумвания. Всеки момент ще щурмуват сградата. Отвътре лекарската мафия се готви за отпор. Откакто през 2018 година висшите медицински университети в страната въведоха изучаване на самбо (съкращение от самоотбрана без оръжие) и военно дело с оглед на зачестилите нападения, лекарите са развили солидни мускули и тактически умения, но това няма да им помогне. То, дето се вика, Шипка падна, та една болница ли няма! 

След победата хората се насочват към последното останало училище. Никак не се изненадват, когато разбират, че вътре са се окопали остатъците от учителската мафия. Сега, учителите също от известно време изучават бойни умения наред с педагогическите постулати, но, разбирате ли, вече няма кой да ги търпи. Те постоянно провокират учениците, особено готините, като ги изпитват и им правят забележки, пречат им да бъдат себе си, а никой готин ученик това не може да го понесе. И като вземат, че хвърлят някой стол по учителката си, тя се обижда и едва ли не – няма да ходи повече на работа. Като че ли някого му пука. Абе, големи провокатори са това даскалите. 

И така, краят е ясен, от Френската и Октомврийската раволюция насам се знае, че надигнат ли се масите, кипне ли народният гняв, падат глави.

След като и последният лекар и учител са си получили заслуженото, победилите най-сетне заживяват прекрасен живот. Те си разменят по социалните мрежи изпитани домашни рецепти срещу рак, туберкулоза и интимни гъбички, само най-тежките случаи се оперират безконтактно от магове. Децата се учат у дома да развиват творческото си мислене с тъкане и прекопаване на лехите с кейл.

Но това ще е чак след 2025 година. А дотогава ще трябва да се задоволяваме с това да бием отделни учители и лекари. Ех, тежка съдба българска ви казвам!

ВИЖ КОМЕНТАРИ
1
Дафи
09 July 2017, 19:12

За съжаление е абсолютна истина! Много хубаво сте го написали! Светло бъдеще ни чака!

ТВОЯТ КОМЕНТАР