Ще ексхумират тялото на Салвадор Дали

Жена твърди, че е негова дъщеря, ще вземат ДНК проба

eva.bg 27 June 2017

Дали, 1972

Снимка: Allan Warren

Съдът в Мадрид нареди останките на Салвадор Дали да бъдат ексхумирани заради дело за бащински права. Жена, която твърди, че е негова дъщеря, е завела дело и съдията в крайна сметка е решил, че има основания да приеме сериозно претенциите й. Понеже няма как да се осигури по друг начин ДНК проба, останките на Дали ще бъдат ексхумирани.

Евентуалната дъщеря на Дали се казва Пилар Абел Мартинез и е родена през 1956 година във Фигерас, Жирона. Твърди, че е зачената в следствие на извънбрачната му афера с майка й. От 2007 година тя се опитва да докаже, че е дъщеря на Дали. Майка й била тази, която й казала, че е рожба на тайната й връзка с художника. Двамата се виждали в Порт Лигат, в североизточна Испания, близо до границата с Франция, където тя работела като домашна прислужница в дома на семейство, което прекарвало част от годината там. Салвадор Дали и съпругата му Гала също имат къща в Порт Лигат – тя е тяхно семейно гнездо в продължение на цели 42 години.

Салвадор Дали е роден именно във Фигерас през 1904 година и умира там през 1989. Той се жени за съпругата си Гала през 1934 година, но двамата нямат деца. Гала умира през 1982.

Представителите на „Фондация Салвадор Дали“ заявиха, че ще обжалват решението на съда.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР