Пикасо ще е герой във втория сезон на „Геният“

eva.bg 23 June 2017

Снимка: getty images/guliver

След огромния успех на сериала „Геният“, чийто първи сезон бе за живота на Айнщайн, от National Geographic обявиха, че вторият сезон на поредицата ще проследи живота и работата на испанския художник Пабло Пикасо - един от най-влиятелните и известни артисти на 20-ти век. Новият сезон, продукция на Fox 21 Television Studios, отново е поверен на Imagine Entertainment, компанията на изпълнителните продуценти Брайън Грейзър и Рон Хауърд. Ще бъде излъчен премиерно през 2018.

Подобно на героя от първия сезон на „Геният“ и Пикасо преобразява и интерпретира света по напълно нов и неортодоксален начин и постоянно провокира представите ни за изкуство и творчество. Плодотворният художник създава над 50 000 творби.

Страстната му натура и неуморимата му творческа енергия са неразривно свързани с личния му живот, изпълнен с шумни бракове, безброй афери и постоянно менящи се политически и лични съюзници. В годините, прекарани в кипящия от живот Париж в началото на 20 век, Пикасо се среща с писатели, художници и артисти като Ърнест Хемингуей, Коко Шанел, Анри Матис, Марк Шагал, Гертруд Щайн, Жорж Брак и Жан Кокто.

Кен Билър отново ще бъде начело на екипа на сериала, като ще влезе в ролята и на изпълнителен продуцент и сценарист за новия сезон.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР