Китодар Тодоров: Агресията ме пази да не се разруша от тъга

Ваня Шекерова 05 July 2017

Снимка: Светослав Караджов

Китодар Тодоров е от онези актьори, които все очакваш да видиш в ролята на лошия, та дори и да е в рекламен клип. Просто мутрата му е такава една... абе на лошо момче, на тарикат и биткаджия. Само докато се усмихне. Не знам да има друг човек, когото усмивката да превръща буквално в сияние, да разпръсква  дъждовните облаци в очите му, да преобразява дявола в ангел. Ако питате какво може да го накара да се усмихне, отговорът е – всичко. Кито притежава рядкото качество да може да обръща на смях дори и най-сложните и заплетени ситуации, просто има опит в оцеляването в такива, може да се каже, че живее непрекъснато в тях. От малък обаче е непоправим оптимист, а сега – още по-непоправим, тъй като е баща на две деца. И ревностен християнин. Около него – аура от спокойствие и философско примирение с всичко, дето идва насреща.

Кито, каза, че не си за театъра, защото се притесняваш от публиката, а и не можеш да помниш текстове. За първи път чувам актьор да не се кълне в сцената!

Такъв съм. А в НАТФИЗ няма обучение за друго, освен за сценични изкуства. Няма актьорско майсторство за кино и телевизия, имаше един опит, но само за един випуск. А киното и телевизията са вечни неща. У нас е оправдано такова обучение, колкото се отнася до телевизията. Иначе НАТФИЗ ще бълва безработни киноактьори.

Явяваш ли се на кастинги?

Ако ме повикат, ходя. Последният беше за сериал. В този, в който участвам, си ме поканиха директно. За един американски филм чакам отговор. Допреди пет години ме тормозеше какъв ще е резултатът след кастинг. След това установих, че няма никакъв смисъл. Имам рефлекс, като мине кастингът, все едно нищо не се е случило. Понякога ми звънят и дори съм забравил за какво ме търсят.

И това при положение че не си човек, който се претрепва от работа!

Така съм си свикнал за мое удобство. По-уютно се чувствам по този начин, вместо да се измъчвам от очаквания за нещо нереално и неясно. Няма смисъл. Ако ще се случи, ще се случи. Рядко се случва да звънна да попитам какво става, за да си наместя програмата за месеца.

Ти всъщност с какво се занимаваш сега?

Пиша проекти, ако бях проектант, щях да съм милионер. Не мога да ти разкажа за всичките, само за моментните. Един сериал, за който започвам снимки утре, ще се излъчва през септември, ама не му знам името. Играя полицай.

Добър или лош?

Нещо по средата, не обичам еднозначните образи.

Други проекти?

Тази седмица стартираме един опит за финансиране на канала „Петък точно в пет“. Заснехме едно клипче да покажем какво правим в IndiеGoGo. Ще се опитаме да наберем средства за целия следващ сезон. През Vbox7 и Youtube не става, плащат толкова малко, че дори за реквизит не стигат парите. От Vbox7 за една година взехме някъде към 500 лв. за 24 епизода, а ние сме си екип от 7-8 човека. То излиза по 1 стотинка на епизод на човек. Затова се опитвахме по друг начин да намерим финансиране. Ако стане успешно, един такъв проект може да ти осигури нормално съществуване.

Работил ли си някога на щат?

В НАТФИЗ съм бил сценичен работник. И веднъж в една столова работех като продавач. Иначе съм само наемник.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
ААкад.ППроф.ДДоц.ДДр.ММаг.Теодор Пеев
17 March 2018, 19:24

! Китодар Тодоров е асцендентът на българските актьори !

ТВОЯТ КОМЕНТАР