Дерматологът д-р Иван Пеев: Не съществува здравословен загар

21 June 2017

Изглежда сякаш всичко вече е казано по въпроса полезно ли е слънцето и как да изградим безопасни отношения с него. В началото на всяко лято си припомняме няколко важни правила за слънцезащита, избираме подходящи продукти, за да защитим лицето и тялото от вредните лъчи и да възстановим кожата в случай на изгаряне. Ако сме с много светла кожа, преглеждаме бенките си с идеята да ги запомним и преброим отново след края на ваканцията. И приемаме, че сме подготвени.

Д-р Иван Пеев е дерматолог със сериозен професионален интерес в областта на клиничната дерматология. В клиничната му практика, натрупана и като специализант и асистент в Клиниката по дерматология към Военномедицинска академия – София, случаите на трайни и опасни поражения на кожата вследствие на неразумно слънцеизлагане са обезпокоително често явление. За никого не е тайна, че слънчевите лъчи нанасят на кожата поражения, които са не само болезнени, но и потенциално опасни. Но „дори и съвсем лек, загарът е индикация, че кожата вече е поела достатъчно лъчи“, е категоричното експертно мнение на д-р Пеев.

Дерматологът е готов да аргументира твърдението си и да отговори откровено и недвусмислено на всички сериозни въпроси по темата. На 24 юни в 11 часа софийската дерматологична клиника Естелайн ще посрещне на традиционния си безплатен ежемесечен семинар всички заинтересовани от темата „Паметта на кожата“.

Програмата на семинара предвижда да се разгледат въпроси като:

- Ползите и рискове на лятното слънце – какво е задължително да знаем?

- Разумно дозиране или категорично избягване на слънцеизлагането?

- Кои са най-разпространените кожни проблеми в резултат от събирането на тен и как да преценим кога се нуждаем от помощта на дерматолог?

- „Виж тази бенка!“ – кои са опасните бенки?

- Бабини рецепти и съвети от женските списания – кои заслужават доверие?

- Грижи за кожата през лятото

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР