Родена от слънцето

Докато слънцето си играе с нас на криеница, ние, научени от опита, активно се запасяваме със средства със SPF

Свобoда Сидерова 24 June 2017

Отвъд Океана долетя тревожна вест. Чадърите на плажа създават правилно „морско“ настроение, но не защитават напълно от UV радиацията. Толкова сме свикнали с обратното твърдение, че резултатите на независимата научна лаборатория JAMA Dermatology направо шокират. Участниците в теста прекарват 3,5 часа на плажа в Тексас в средата на деня. 78% от първата група, потърсила спасение под сянка, получава слънчево изгаряне. Сред използвалите SPF процентът е 25. Изкачването на сънскрийните в стълбицата за ефективните начини за предпазване от UV лъчите накара бюти марките да заработят с нови сили.

Какво ново под слънцето?

Вдъхновени от кожата, от Bioderma предлагат биологично решение за запазване на здравето и красотата й. Не е за вярване, но мастната секреция се увеличава с 10% при всяко повишаване на температурата с 1 градус. Излагането на слънце усилва проблема с лъщенето и увеличава дебелината на роговия слой при комбинирана и мазна кожа. Мисията на Photoderm NUDE Touch SPF 50+ е кодирана в името. Nude e сетивен грим (пигменти и цвят), който не се усеща върху кожата, а touch – кадифен финиш. Формулата съчетава минерални филтри, матиращи пудри и регулираща синтеза на себум съставка. За първи път Avene включва активната съставка от антиейдж серията си PhysioLift в слънцезащита. Получена от биосертифицирано кафяво водорасло от остров Уесан, Бретан, тя предотвратява увреждането на колагена и стимулира синтеза на нов. Най-простият начин да защитите лицето, без да претоварвате кожата, е да използвате обичайния си крем и тонално средство със SPF. ВВ кремът на Shiseido е идеален за спорт, тъй като увеличава ефективността си при допир с вода или пот. Освен висок фактор, ноу-хауто на Korres включва и антиейдж ефект. Докато екстракт от червено грозде и витамин Е защитават кожата от фотостареене, бета-глюкани стимулират синтеза на колаген.

Изкуството на тена 

Според Esthederm адаптацията към слънцето е за предпочитане пред свръхзащитата. Идеята на новата категория грижа под слънцето е кожата да се възползва от позитивните му ефекти, като придобие загар, и да ограничи негативните (бръчки, петна, неравномерен тен). Изследванията на марката в клетъчната биология намират израз в две технологии. Adaptasun стимулира синтеза и разпределянето на най-съвършения естествен UV филтър – меланина. Гарантирайки широкоспектърна защита срещу светлината – UVA/UVB, синя и инфраред, патентът Global Cellular Protection предпазва ДНК-то и се бори с фотостареенето. Липсата на SPF не бива да ви учудва. Факторът е заменен с ниво на слънцегреене. Strong Sun например е достатъчно висока защита за излагане на обедно слънце през август. Дуото грижа под слънцето срещу пигментации е повече от интересно. Докато Photo Regul намалява петната, изравнявайки контраста между тях и почернялата кожа, Photo Reverse блокира загара и постепенно изсветлява кожата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР