Събличане без страх

Илюзията за дрехи и шортите са ефектен начин да демонстрирате безкомпромисна увереност в себе си и отлична физическа форма

Свобoда Сидерова 07 June 2017

Снимка: Clarins

Слаби или не, спортен тип или женствени със секси извивки – вече не е важно. Модата възпява красотата във всички форми и размери. Ако ви е комфортно в тялото и се харесвате такива, каквито сте, околните ще ви се възхищават. Измени се и подходът към здравето. Преди десетина години всички се вълнуваха от намаляване на теглото. Днес се смята количеството полезни вещества, а не калориите.

Борба за мускулна маса 

Никога не е късно да започнете да тренирате. Възможно е след време да замените тренажорите с йога, нея с плуване и т.н. Само не се отказвайте, а съобразете натоварванията и храната с годините си.
30+: ускоряване на обмяната на веществата „Ям колкото преди, тренирам по график и пак пълнея.“ Познато, нали? Забавената обмяна на веществата предполага намаляване на мазнините и въглехидратите в менюто и повече силови тренировки. Ако фигурата ви напомня буквата А, кардиото само ще намали обемите, но няма да хармонизира пропорциите и да оформи мускули. Фигурата ще изваете с базови упражнения: напади, клекове, лицеви опори...
40+: правилното хранене гарантира 80% успех Вечно сте на диети или се храните нередовно и нездравословно. Може и да изглеждате слаби, но на плажа картинката е тъжна. Причината е загубата на мускулна маса и нарастването на мастната тъкан. Проверете съотношението им и треньорът ще ви каже колко кардио и колко силови тренировки ви трябват. Друго разковниче е храненето по системата 50% въглехидрати, 30% белтъчини и 20% мазнини.

2 с.л. кокосово масло на ден подобряват метаболизма и намаляват апетита
Това лято ваш фитнес инструктор е Clarins. Причина за трансформирането на известния Body Lift Cellulite Control в Body Fit е откритието, че нарастването на мастната тъкан са резултат от нарушената функция не на един, а на три типа адипоцити. Усъвършенстваната формула с листа на дюля избавя складиращите мазнини мастни клетки от лошите навици, активира изгарящите мазнини и намалява активността на произвеждащите влакна. Отговорни за оформящия ефект са кофеин и целозия, а за стягащия – водна мента и бахарис. Как ви се струва идеята трансдермални пластири от медицината да се приложат в козметиката? В сътрудничество с корейски учени Collistar разработва умни пачове. Тайната на контролираното освобождаване на гарциния камбоджа и кофеин (дренират и разграждат мазнините), гинко билоба (тонизира) и термоактивни съставки (стимулират микроциркулацията) е в преплетените нишки на текстила, от които са направени пачовете. L’Occitane залага на пресован екстракт от бадем, известен със стягащите си и омекотяващи свойства. Обогатена още с протеини и масло от бадем и чист кофеин, формулата видимо намалява трапчинките.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР