Просто го направи

Свобoда Сидерова 17 May 2017

Посещението при козметик или фризьор не е въпрос. Някои търсят възможности, други – причини да се размотават.

Добър ден за косата
фризьорски салон Петър Духарски, София, бул. Г. М. Димитров 75, х-л Вега, тел. 02/ 806 60 17

Феновете на чувствени спа ритуали с елемент на ароматерапия ще оценят Aura Botanica на Kerastase, пресечна точка между силата на природата и градския лукс. Бюти кредото на органичната линия за естествена и загубила блясъка и жизнеността си коса може да се опише накратко така – средно 97% натурален състав и липса на сулфати и силикони. След диагностиката на косъма първата ви среща с основните съставки – масла от кокос и арган, е по време на масажа на ръцете с подхранващия серум. Косата също намазва от богатото угощение. Concentre Essentiel се нанася по дължината и краищата на кичурите. Отстранява се с гъба конджак. По преценка на фризьора съветник Кerastase няколко помпи от серума могат да се добавят в подхранващата грижа с изплакване Soin Fondamental за персонализирано изживяване. Следва отпускащ масаж с дланите на ръцете, вдъхновен от грижата за кожата. Финалната стъпка е двуфазният мист Essence d’Eclat с масла и вода от роза дамасцена. Лекият воал гарантира 48 часа подхранване, 72 – антифриз контрол и 4 пъти повече блясък.

Козметичен фейслифт
салон за красота Поли Стил, София, ул. Васил Кирков 8, тел. 0898 59 60 48

Може и да не знаете за съществуването на гравитационните вълни, но за гравитационната птоза (отпускане на тъканите) – със сигурност, особено ако сте над 35+. Новата ера в лифтинга на лице, шия и деколте Timexpert Lift (IN) на Germaine de Capuccini дължи ефекта си на V-Matrix комплекс. Преструктурирайки кожната матрица отвътре (оттук и инициалите в името), олигозахариди, пептиди, калций, глюкоза и еделвайс действат в 3 антиейдж вектора: повдигане, изпълване и стягане. Докато чакате да попие серумът V-3 Firm, ви очаква бонус – масаж на околоочната зона и устните с балсама Global Corrective. По време на 25-минутния масаж с крема Definelift (може спокойно да мине за ритуал в ритуала), лицето се извайва наново. Движенията са заглаждащи и плъзгащи, използват се дланта на едната ръка и палецът на другата. Интересна подробност: терапевтът е с лице към вас, за да може да работи овала на 360°. Кулминацията е лилавата бифазна гел маска Filler-Net, която се покрива с маска от микрофибър. Истински бюти Хелуин, при това ефективен.

Мастните клетки на диета
център Тера спа, София, ул. 21-ви век 21, тел. 0878 551 542

Днес имах тежък ден. Ще ме спаси хамбургер с порция картофки и кола. И шоколадов мъфин. Или два. Разбира се, може и така. Стига да не сте пипнали глобезити (така СЗО нарече епидемията от затлъстяване). По-добрият вариант е да коригирате ефекта от нездравословното хранене и да редуцирате целулита. Dietetik на Ericson Laboratoire дължи ефекта си на натурален липолитичен бустер, включващ див джинджифил, кофеин и сърцевиднолистно гологлавче. Скрабът Fitness Super Detox със захарни кристали убеждава с добро мастните клетки да минат на диета. Желанието им за съпротива окончателно сломяват серумът Cafein Fat Burn и антицелулитната масажна паста, последвани от тежката артилерия – масаж с вендузи. Предизвестеното развяване на бялото знаме се случва по време на отварянето на втори фронт – боди репинг или обвиване, отново с антицелулитната масажна паста. След подобна офанзива не е чудно, че сантиметрите от обиколките се топят като сняг, а кожата се стяга. Сега вместо вие да лайквате чужди снимки, вас ще ви лайкват.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР