Слънчева защита за коса

25 May 2017

Снимка: Keune

Летният сезон вече настъпи и нямаме търпение да отпрашим на море или на планина и да оставим прахоляка, работата и тревогите на големия град зад гърба си. Всичко, от което имаме нужда, е слънце, море, лек бриз и зеленина навсякъде около нас. И коктейл в ръката, разбира се.

Ще разпуснем коси и ще оставим вятъра да им направи солени къдрици. И може би еуфорията от почивката ще ни задържи повече на слънце, макар и да сме наясно за неочакваното изгаряне на несвикналата още кожа. Добре е да се подготвим за неприятни ситуации, затова добавяме задължително крем с фактор 50 и такъв за след слънчева баня. Или пък стискаме палци да има кисело мляко наблизо в курорта.

Твърде голяма част от жените обаче пренебрегват защитата за коса. Не е достатъчно просто да нахлупим шапка или да забравим за сешоара по време на ваканцията, а да се постараем да хидратираме добре косата. Не случайно има термин sun kissed, когато на връщане от почивка сме с няколко тона по-тъмна кожа и леко изсветляла, на места изрусяла коса. Слънцето, морето и солената вода са условията за една прекрасна почивка, но и трите най-увреждащи косата фактора. Те нарушават гладкия рогов слой на косъма и така често в края на почивката се озоваваме с коса като слама – начупена, но не от солта на морето, по-груба, изгоряла и с накъсани краища.

Специалната защита за коса включва слънцезащитни спрейове, олиа и емулсии и я предпазва от увреждане и накъсване. Те отмиват остатъците от солта, хлора и слънцезащитните мазила, и предпазват косата от вредните UV лъчи. Благодарение на тях можем да съхраним дължината здрава по време на цялата ваканция и косата ни ще бъде благодарна и еластична, блестяща, мека и лесна за разресване.

Серията Sun Shield на Keune е истински „щит“ срещу слънцето като съживява сухата и увредена коса, предлагайки й силна защита от ултравиолетовите лъчи. В нея са включени шампоан, обогатен с етерични минерали, провитамин В5 и комплекса Anti-Chlorine, балсам с етерични минерали и масло от ший и предпазващо масло, което създава защитен филм около всеки косъм.

За активна регенерация за изрусена коса и кичури избираме серията Okara Active Light на Rene Furterer. Включва шампоан и балсам, подходящи за честа употреба, които предотвратяват отмиването на кичурите и подчертават контраста и нюансите им.

Серията Phytoplage – на Phyto предлага Huile Protectrice – слънцезащитен спрей за коса, с екстракт от маслини, етерични масла от градински чай, розмарин и невен. В серията влизат още масло за след слънце за коса и тяло и рехидратиращ шампоан за след слънце за коса и тяло, които подхранват и омекотяват косата и епидермиса на кожата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР