Стилът на... Оливия Палермо

Финият чар на една американка с италиански корени

Александра Рамирез 18 May 2017

Снимка: getty images/guliver

Оливия Палермо е сред най-сниманите звезди по време на Модните седмици. Красивото й лице с изящни скули и фини черти е магнит за фотографите и именно то и начинът й на обличане носят бързо голяма популярност.

Родена е в САЩ в заможно семейство на интериорна дизайнерка и строителен предприемач с италиански корени. Именно оттам идва силното й италианско излъчване – магнетични и големи топли очи, плътна, добре поддържана коса и безупречен стил. Оливия има периодични участия като модел основно за големи брандове като Max Mara, Roberta Freymann, Piaget Possession и Nordstrom, а последно стана и глобален представител на Banana Republic. Паралелно с това се изявява и като дизайнер на дрехи и бижута, колаборирайки си с луксозни марки.

Става известна с участието си в The City на MTV, който следи живота й на професионално и лично ниво. Добре образованата заможна наследница тогава тъкмо започва работа за PR отдела на Diane von Fürstenberg, а след това се прехвърля в американския Elle. Още оттогава тя е избрала мъжа до себе си – немския модел Йоханес Хюбл, с когото сключват брак през 2014 на малка церемония в Ню Йорк след 6-годишна връзка.

Изтънченият стил на Оливия се дължи на изключително добрия вкус, който развива, израствайки в креативния хайлайф на Ню Йорк. Залага на елегантни и женствени силуети, но към тях добавя ключов за визията аксесоар. Най-често това са контрастни обувки, красива чанта и подчертаната талия. А тя е майстор в играта с коланите, които присъстват в почти всичките й визии и имат свой собствен „възел“. Има изключително внимателно отношение към ювелирните детайли – избира акцентиращи колиета и обеци и златни пръстени и гривни. Меките, благородни черти на лицето й изпъкват с вдигната коса и лек грим, но опушените очи я трансформират във фаталната жена изкусителка.

Колаборациите на Палермо с брандове като Zara носят само успехи, тъй като стилът й е много пристрастяващ – добре облечената американка кара много жени да искат точно това, което тя носи. Модният усет на Оливия е изключителен дори когато разхожда кучето си с бомбър, риза, деним и кецове.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР