За слънцето с любов

18 май 2017

Снимка: Avène

Всички знаем колко важно е слънцето и може би затова на всички толкова ни харесва, когато лъчите му галят кожата ни. То има безценна роля за синтеза на витамин D, а влияе положително и на настроението ни, благодарение на производството на хормони като серотонин и бета-ендорфини. Скорошни проучвания показват, че контролираното излагане на слънце се отразява позитивно и върху късогледството и намалява риска от проблеми със сърцето. Но въпреки всички тези ползи, всеизвестни са и негативните последствия – рак на кожата, обриви, преждевременно стареене на кожата, пигментни петна и мелазма.

Ето защо е важно да използваме подходяща за нашата кожа слънцезащита и то през цялата година. Изследователите на Avène разработват 2 гами фотозащита – оранжева серия (за всеки тип кожа, с филтри, които абсорбират UV лъчите) и минерална серия (за нетолерантна и алергична кожа, с минерален комплекс, формиращ бариера, която отразява UV лъчите). 

За първи път Avène предлага Антиейдж слънцезащита SPF50+, за всеки тип чувствителна кожа, с активна антиейдж съставка, която стимулира колагена и реструктурира архитектурата на кожата. В плюс – текстурата е лека, drytouch, без да оставя бели следи при нанасяне.

Новите продукти от минералната серия са флуиди с иновативна в сферата текстура – лека, бързо попиваща и без бели следи. Предлагат се два варианта - минерален флуид SPF 50+ с матов финиш и тониран минерален флуид SPF 50+ за равномерен тен. Могат да се използват като база за грим и са в удобен джобен формат от 40 мл.

Не забравяйте термалната вода! 
Термалната вода Avène има доказано успокояващо действие при зачервена и раздразнена кожа след излагане на слънце. Освен това осигурява комфорт и свежест през целия ден, фиксира грима, подходяща е след спорт, при пътуване и за овлажняване на лицето през цялото лято.

В момента всички слънцезащитни продукти на Avène са с 20% намаление, а при закупуване на една термална вода получавата още една бонус. Актуалните промоции на марката може да видите тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР