Лаура Силва: Аз съм дизайнер на моето бъдеще

Лаура Силва Куезада е дъщеря на Хосе Силва – създателя на едноименния метод, преподаван в 110 страни по света на повече от 30 езика. Според официалния сайт през това обучение са минали 17 милиона души

Лилия Илиева 23 юни 2017

Описват го като динамична медитация, съчетана със самохипноза и елементи на НЛП (невро-лингвистично програмиране). Уверяват, че помага за намаляване на стреса, увеличаване на способностите за концентрация, на коефициента на интелигентност и разгръщане на творческия потенциал, че засилва имунната система, интуицията и възможността за постигане на личните цели. Препоръчват го за хора, които биха желали да се справят със зависимости – от храна, алкохол, цигари, за замяна на вредните навици с положителни. Уверяват, че е ефективно за лекуване на най-сериозните болести, които бичуват нашето съвремие.

Бяхме десет деца и аз бях от най-малките. Когато се появих на бял свят, баща ми вече беше измислил и разработил доста голяма част от метода си. Семейството ни беше различно. Не го осъзнавах от самото начало. Татко се занимаваше с проучвания на хипноза и на някои йога медитации. И аз си мислех, че всички деца ги хипнотизират, след като се приберат от училище. Когато в един момент някои деца започнаха да ми се подиграват и да имитират, че ме хипнотизират, разбрах, че в града много се говори за нас. Вкъщи бяхме католици и ходехме редовно на църква. Започна да ми прави впечатление, че в проповедта си свещеникът призовава: „Не ходете в къщата на този човек, защото той върши грешни неща.“ И аз се въртях да видя за кого става въпрос, защото не можех да си представя, че е за моя баща. Когато стана американски гражданин, от църквата започнаха да го уважават. Превърна се в знаменитост, особено когато започна да помага на хора да оздравяват.

Кой е най-ценният съвет, който ви е давал?

Да не позволявам на проблемите да ме съборят или на успехите да ме главозамаят. Казваше: „Най-важните уроци ще научиш, когато се провалиш. Тогава ще разбереш как да се поправяш.“ Другото, което научих от баща ми, е, че всеки човек знае решението на собствения си проблем. Научих се и как да го намирам, как да се успокоявам, да се концентрирам и да влизам във връзка със себе си. С баща ми бяхме много близки. Придружавах го около 25 години, всеки път, когато отиваше да преподава, имахме и общ офис.

Според Метода Силва преди да заспиш можеш да посадиш своето желание на границата на съня и реалността и то да се сбъдне. Какво би станало, ако двама души желаят силно едно и също – ако например Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп искат едновременно да победят в изборите за президент и използват тази техника? Кой от тях ще успее?

Ние сме не само духовни създания, но и физически. В много случаи хората се фиксират в желанието да си намерят работа, но не правят нищо, за да я постигнат. Има етапи в реализацията на едно желание – на първо място е духовният аспект. След като желаеш нещо, освен да си го представиш, по-важно е да станеш, да излезеш и да се потрудиш да се случи. Проучи ситуацията, разпитай хора, пътувай, потърси възможностите да се сбъдне. Тоест трябва да подкрепиш духовната си работа и молитвите си и с физически действия. Има и много хора, които само работят, работят, работят, но пропускат духовния аспект и нямат резултат. Човек трябва да работи интензивно и в двете посоки, за да се получи.

Господи, имам работа, харесвам живота си. Всичко е наред. Мисля, че е добрият момент за мен да срещна моята идеална сродна душа.
Може ли да ми разкажете каква е тази техника на трите пръста, с която човек може да си открие например загубени вещи или място за паркиране?

Това е техника за напреднали. Няма да я откриете в книгите на баща ми. Това е техника, която владеят изучилите Силва. За да реализираш свое желание, е необходимо, първо, да си спокоен, за да можеш да се свържеш с желанието си, второ – да го желаеш истински и много силно, трето – да вярваш, че е възможно, и да очакваш, че ще се сбъдне. Желанието, вярата и очакването са трите субективни енергии, които активизират случването на нещата. Когато свием палец, показалец и среден пръст като за молитва – тази, да я наречем мудра, ни помага да се концентрираме, да се успокоим, да потънем в себе си и да влезем в състоянието на връзка с духа. Заедно с това да включим енергиите на желанието, вярата и очакването – ако много желаеш, вярваш силно, че го заслужаваш, че можеш да го направиш и очакваш да се случи, без да го подлагаш на никакво съмнение.

Можете ли да предсказвате собственото си бъдеще?

Аз съм убедена, че съм дизайнер на собственото си бъдеще и че това, което ми предстои, е прекрасно. Зная какво да правя, за да карам нещата да се случват, да решавам проблеми, да бъда здрава, да оставам силна, да бъда с любовта на живота ми, да живея с изобилие, по много позитивен и здравословен начин. Знам, че мога да се справя, каквото и да ми се изпречи на пътя. Мисълта на всеки привлича нещата, които се случват в живота му. Всеки от нас вика собствената си реалност. Животът изисква да работиш върху него и върху себе си във всеки момент. Ние сме създадени по образа на нашия създател, както са ни казвали, и можем да създаваме и добри, и лоши неща. И за двете е необходима енергия, така че можем да си избираме дали да вярваме и да създаваме нещата по позитивен начин, или да мислим отрицателно, да се държим зле и да провокираме да се случват лоши неща. Всеки има своя избор.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
София
24 юни 2017, 15:58

Всички подобни техники за автосугестия като медитация или на метода Силва са изключително опасни, защото човек навлиза в демоничния свят и общува с демоните, без да знае това и сам да го осъзнава. Обикновено това поврежда психиката на човека и има изключително негативни последствия. Но за тях няма да прочетете тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР