Не с този тон

Правилата на селфи поколението трансформират рутинните практики в гримирането

Свобoда Сидерова 06 May 2017

Dior

Когато Ким Кардашиян се появи с чисто лице на ревюто на Balenciaga, стана ясно, че вятърът в бюти индустрията сменя посоката. Новият фетиш са не широките вежди или контурингът, а тенът – равномерен и умерено матов. (Преднамереното сияние не се приветства особено.)

Ким Кардашиян на ревюто на Balenciaga

Dior, Givenchy, Prada, Boss… привеждат още доводи в подкрепа на здравословните начин на живот и хранене и редовните тренировки, както и на тоналните средства. Дори и да не ги ползвате всеки ден, съветваме ви да се запасите поне с едно за особени случаи.

„Съществува цял спектър от матови финиши по подобие на цветния спектър. Днес матовостта е тотално рафинирана и изискана. Тя се контролира, коригира и измерва. Може да е абсолютна, кадифена или сияеща“ – твърди Питър Филипс, артдиректор на грим Dior. Със затаен дъх следим за техноподвига на марката – моментален естетичен ефект, миксиран с кумулативен. Обогатени с нова съставка, която свива порите, формулите на гамата Diorskin Forever ребалансират кожата ден след ден независимо дали несъвършенствата са резултат на себумен излишък или на сухота. Флуидният фон дьо тен Diorskin Forever Fluid може да се похвали с 4 нови цвята. „Възглавничката“ Diorskin Forever Perfect Cushion SPF 35 PA+++, напоена с течна текстура като вафлена торта с кондензирано мляко, е втора за марката. (При първата иновация от линията Capture Totale акцентът е върху антиейдж действието). Освен замъгляващия blur ефект на матовия финиш, другият й коз е усещането за свежест и лекота, които оставя след себе си.

Основният инструмент за себеизразяване е естествеността – ярка, изразителна, непредсказуема. Поезия на чистотата и прозрачността, тя има за цел да подчертае индивидуалността
2017 г. бележи нова глава в историята на Lancome: Teint Idole Ultra 24H става Teint Idole Ultra Wear SPF 15. Нова елегантна опаковка, гама до 40 нюанса, от които 8 с висока степен на покритие. Повдигайки летвата все по-високо, отначало прочутата дълготрайна формула гарантира 14, после 18 и накрая 24 часа оптимален комфорт и безупречен тен без необходимост от корекция.

Shiseido залага на класическия течен фон дьо тен с искрящ финиш. Synchro Skin Glow SPF 20 e истинско тържество на технологиите. Адаптирайки се към всеки тип кожа, формулата оптимизира количеството светлина, която лицето да отразява. В добавка арганово масло и екстракти от семена на юзу и дива мащерка нормализират хидробаланса и се борят със свободните радикали.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР